Србија

ПОСЛЕ ЈЕЗИВИХ УПОЗОРЕЊА АЛБАНАЦА ГУБИ МУ СЕ СВАКИ ТРАГ: Нестао председник општине Штрпце Братислав Николић?

Нико из окружења Братислава Николића, за ког су албански медији рекли да је следећа мета, не зна где је, искључени му сви телефони и ником се не јавља

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председнику општине Штрпце Братиславу Николићу, којег су албански медији у језивом упозорењу означили као следећег српског политичара на Косову и Метохији који би могао да страда, губи се сваки траг!

Како су за Курир рекли људи из његовог најближег окружења, нико не зна где је Николић, па се претпоставља да је склоњен после застрашујућих најава да би, након Оливера Ивановића, он могао бити мета!

Угрожен му живот

Покушавали смо два дана да ступимо у контакт с Николићем, али су сви његови телефони искључени, а нико не одговара ни на званичне мејлове у општини Штрпце.

Подсетимо, само дан након атентата на Ивановића, у косовским медијима се почело спекулисати о могућој мети екстремиста. Како пише портал Индекс онлајн, њихов извор из косовских обавештајних кругова јавио им је да је живот Братислава Николића и те како угрожен.

С овим претњама, за које поменути портал каже да су веома озбиљне, упозната је и Косовска обавештајна служба.

Надлежни да реагују

Председник скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун сматра да би после бруталног смакнућа Ивановића морао да се подигне ниво опреза, јер се ниједна претња не сме сматрати безазленом.

– Надлежни органи морају да реагују у случају било какве претње. Колико год звучале безазлене, оне се не смеју гурати у страну. Ако би се, не дај боже, десило још нешто, попут ове трагедије, онда би то било скандалозно и тотално би пореметило ситуацију на Косову. Ипак, не треба дозволити да се ова прича подигне на ниво да су сада сви српски представници на Косову могуће мете. То не би било добро, али све треба проверити – оцењује Дрецун.

 

Извор: Kurir.rs