Србија

СРБИЈА НА МЕТИ ПЕНТАГОНА ЗБОГ ПУТИНА: Хоће да знају шта нам је све Русија дала од наоружања и војне технологије!

Фото: Јутјуб

Америчко министарство одбране објавило је да ће заједно са Стејт Департманом, а по налогу Конгреса САД, током наредне године извршити процену сарадње свих држава западног Балкана са САД, али и Руском Федерацијом у области одбране

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Извештај о томе доставиће надлежним комисијама америчког законодавног тела.

У федералном закону о буџету и плановима САД за одбрану за 2018. годину, који је прошле недеље ступио на снагу, прецизира се да тај извештај треба да садржи и детаљне информације о војној сарадњи БиХ, Србије, Косова засебно, као и Македоније са Русијом.

– Извештај мора да садржи листу наоружања, одбрамбених система и војне технологије вредне милион или више долара, које је добила или купила било која држава западног Балкана од 2012. године.

Такође мора да садржи и опис учешћа војних снага у тренинзима и вежбама са Русијом у истом периоду, као и опис уговора о сарадњи у које су ушле земље региона са Русијом.

Осим тога, Влада САД ће Конгрес морати да упозна и са проценом „обавештајне сарадње држава западног Балкана са Русијом“, као и о последицама те сарадње по интересе САД и НАТО – не само држава региона већ и држава које граниче са Западним Балканом.

 

Извор: Fakti.org