Издвајамо Свет

АМЕРИЧКО ЛУДИЛО: Министарство правде САД терети 13 Руса да су наместили ПОБЕДУ ТРАМПА НА ИЗБОРИМА

Фото: Јутјуб

Америчке власти званично су оптужиле 13 држављана и три организације из Русије за наводну умешаност у руску интервенцију у америчке председничке изборе 2016. године накојима је Доналд Трамп поразио Хилари Клинтон, објавило је Министарство правде САД

Из докумената следи да је у вези с овим случајем већ формирана федерална комисија у Вашингтону која је потврдила заснованост оптужби које је против тринаесторице Руса и три компаније покренуло америчко Специјално тужилаштво на челу с Робертом Милером.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је именован за вођење истраге о наводном покушају Русије да утиче на ток последњих председничких избора у САД. Међу оптуженима су предузетник Евгениј Пригожин и Агенција за интернет истраживања.

Након саопштења о томе да друштвена мрежа Фејсбук сарађује с америчким властима, оптужени су „почели да уништавају доказе да би онемогућили истрагу“, наведено је у закључку тужиоца.

У документу се наводи да су оптужени користили лажна имена за регистровање „пеј-пал“ рачуна, с којих су плаћали „мешање у изборе“, као и да су користили лажне америчке исправе и возачке дозволе.

Оптужнице су подигнуте по више тачака, укључујући „заверу против САД“.

Бизнисмен Евгениј Пригожин изјавио је да није узнемирен због оптужби специјалног тужиоца САД Роберта Милера против њега.

– Американци су веома импресивни људи, они виде оно што желе да виде. С великим поштовањем се односим према њима. Уопште нисам узнемирен што сам се нашао на том списку. Ако желе да виде ђавола, нека га виде – рекао је Пригожин.

Министарство финансија САД је прошле године увело санкције против руског угоститељског холдинга „Конкорд кетеринг“, на чијем је челу Евгениј Пригожин.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com