Регион Србија

Aнтисрпска хистерија добија нове размере! МИЛОГОРСКИ ПОСЛАНИК: Немањићи су пушкама поробили Црну Гору!

Најважнији човјек у Парламенту Црне Горе је Обрад Мишо Станишић. Он је прва асоцијација, реална слика стања. Драгоцјен, досљедан, често слуђен, слијепо одан, комичан, гротескан, бескрајно карикатуралан и послушан, испрси се први, ућути посљедњи, иде главом тамо гдје његове колеге неће ни ногом. То је он, то је Мишо. Деветка нашег парламента.

Мишо је најбољи стријелац у парламенту. Он увијек погоди лопту, одлично шутира и сваки пут погоди гол. Деси се да током засиједања постигне и хет-трик, забоде и три гола. Једини проблем је што Мишо обично постиже ауто-голове. Забоде га ДПС-у у рашље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Последњи Мишов ауто-гол био је кад се до’фатио историје. Вјероватно да је добио бриф са темама које треба пропагирати у наредном периоду, али је побркао лончиће, односно, желећи да зачини причу као Барон Минхаузен, Мишо је играо руком, али није било судије да му свира тај кикс.

Kад је у Парламенту Славко Перовић показивао симболе Црне Горе, смијали су му се, смијао се и данашњи Премијер Душко Марковић и екипа ДПС-а која је тада знала само за црвену боју и срп и чекић, а данас се праве „вјечити Црногорци“ и сви одреда бране новчанике и фотеље под фирмом „одбране Црне Горе“. Тако је и Мишо кренуо у одрану Црне Горе, убацио у рикверц, отишао у историју, није добацио много и већ се погубио у нишама од Мојковца до центра Подгорице.

Мајстор да прска теме које су важне. Неповратно згади све па и то парче историје којим се бусамо у прса. Kаже Мишо овако: „Династија Немањића је окупирала простор данашње Црне Горе и то је била династија која је на пушку освајала Црну Гору и није црногорска династија и никакве темеље у Црној Гори нема“.

На даље се Мишо позива на историјске чињенице које му је вјероватно сажвакао у неком ходнику Живко Андријашевић или Новак Kилибарда, некад вељи Србин почетник, данас Црногрујац.

Kаже Мишо да су Немањићи „на пушку“ освајали Црну Гору. Срећа па је Wикипедија свима доступна, можемо видјети од кад датира прва пушка, барут пуњење и пушчана зрна. За оне који су превише лијени да трагају могу да погледају и очајну серију Немањићи на РТС-у, па да покушају пронаћи у кадру неку Мишову пушку. Можда би се Мишо збунио ако крене да гледа серију Немањићи, јер ће видјети свог омиљеног глумца, Младена Нелевића кога памти као Тодора борца за Kраља Николу и Kраљевину Црну Гору, а у Немањићима је Мишов Тодор заправо Немања!

Мишо је посађен у наш парламент јер има своју сврху. Својим испадима фасцинира одређену циљну групу која је на истој фрекфенцији као и он, радују се људи кад неко припрост сипа у лице свашта неким бољима од себе.

Међутим, појављују се информације да ће Мишо можда бити амбасадор у Сарајеву. Он ће бити у дипломатији, зваће га “његовом екселенцијом“. Ако тако буде, благо Сарајеву и оној екипи која има Сидраноговог и Џамоњиног духа, јер им стиже један жестоко инспиративан лик, а ми се само надајмо да сарајевске фаце не метну оно „папак“ као етикету.

 

Извор: Вијести.ме