Издвајамо Србија

СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ ШОКИРАО ОПОЗИЦИЈУ: Ђинђић нас је продао 1997. Никада му то нисам опростио! Попушили смо дебели…

– Синоћ сам размишљао о томе како су нас и продавали и издавали, и Ђинђић о коме имамо једно врло романтичну представу. Он нас је продао ’97. Ја му то никада нисам опростио“, рекао је глумац Сергеј Трифуновић крајем новембра на трибини „Стоп крвавим кошуљама“, одржаној у сали ГО Стари град, у склопу приче о укључења грађана у протесте.

„Ја немам шта више да вам причам драги пријатељи, земљаци, браћо – на улице! Ништа вам друго не могу рећи осим – на улице!“, поручио је он присутнима у сали.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неколико дана након ове трибине одржан је и протест на београдским улицама, а након тога и други.

Подсетимо, Трифуновић је у интервјуу за Курир 2017. године рекао:

Кад ме је Ђинђић звао у кампању ДОС-а 1999. сам једва отишао на разговор јер сам осетио јаку издају из 1997. године. Погледај Румуне, они су изашли да сруше закон, срушили су га… Али су остали на улицама. Ти буразеру да поднесеш оставку, па ћемо онда ми кући.

Е, ту смо ми те 1997. дебело попушили курац. Ми смо попушили курац кад је испало да смо ми 4 и по месеца шетали да би Ђинђић био градоначелник. И он је то био три дана. То је најсрамнија превара од које све касније настаје, јер нико више нема никакву одговорност. Ја сам се тад осетио изданим. Онда ме је Басара звао и рекао како нећу ваљда да пропустим историјску прилику да водим митинг на Богојављање. Између тих протеста и Богојављања је прошло годину дана. Онда су се они ујединили у ДОС…

Тад сам за Ћурувијин „Дневни Телеграф“ рекао, кад су ме питали шта мислим о коалицји „Заједно“, да слободно напишу – Сергеја Трифуновића заболе курац. Био сам љут. Исто као што сам сад љут на ДС јер су нас издали и продали. Они су нас издали и продали већ други пут у историји. И други пут не сносе они консеквенце, они су разбијена гомила, него су нама увалили курац у уста који ће дуго да траје. Продали су народ и своје гласаче. Националисти то никад нису урадили. Радикали никад нису продали своје гласаче.

 

Извор: Курир.рс/Б92