Издвајамо Регион

МИЛО ВРАТИО ДУГ АТЛАС БАНЦИ: Из банке су му затим упутили поруку због које је Ђукановића облио ХЛАДАН ЗНОЈ!

Фото: Јутјуб

Ђукановић је, наводе, у Атлас банци имао ВИП револвинг картицу, којом је плаћао своје личне трошкове, али дуг није враћао банци

Мило Ђукановић, председник Црне Горе, вратио је данас дуг Атлас банци од 16,358,86 евра, по основу коришћења ВИП картице чије трошкове није покривао, саопштено је из Атлас Групе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ђукановић је дуг платио Атлас банци, а пошто је дуг покривен у фебруару 2017. године тако што су га Атлас банци платиле друге компаније из система Атлас Групе, новац је данас пребачен на компанију Атлас инвест ДОО – стоји у саопштењу.

Ђукановић је, наводе, у Атлас банци имао ВИП револвинг картицу, којом је плаћао своје личне трошкове, али дуг није враћао банци.

Тако је, додају из Атлас Групе, његов дуг класификован у тзв. ризичне кредите, који су касније затварани преко уступања Атлас банци имовине чији су власници остале фирме из Атлас Групе.

Да би враћање новца било у складу са законом, Ђукановић је требало да потпише споразум са чланицама Атлас Групе које су покриле његов дуг према Атлас банци.

Наводе да Ђукановић то није урадио, већ је оно што је трошио директно уплатио Атлас банци.

– Захваљујемо г. Ђукановићу што, макар и са накнадном памећу, поштује своје обавезе и најављујемо да га нећемо тужити за камату. Због укупне штете коју је, преко својих послушника и саучесника у Специјалном државном тужулаштву, Привредном суду и Централној банци нанио Атлас банци, ИБМ банци и укупно Атлас Групи, као и хиљадама депонената и клијената наших банака, обавештавамо га да ће морати и те губитке да покрије. Наравно, овде ће му бити урачуната камата – закључује се у саопштењу Атлас Групе.

 

Извор: Курир/Д.С.