Издвајамо Свет

ТРАМП ЋЕ ИЗ СВЕМИРА ДА СЕ БРАНИ ОД РУСКОГ СУПЕРОРУЖЈА! Амери у паници, Пентагон нема одбрану од ПУТИНОВИХ ПРОЈЕКТИЛА!

Председник САД од Пентагона тражио да развије свемирски противракетни систем како би заштитио земљу од евентуалног напада руским суперсоничним нуклеарним оружјем, којем сада нико не може ништа

Амерички председник Доналд Трамп планира да у свемиру направи одбрану од новог руског оружја, којем тренутно нико не може ништа. Он је тражио од Пентагона да развије свемирски противракетни систем који би заштитио САД од евентуалног напада руском „авангардом“, односно суперсоничном нуклеарном бојевом главом, која избегава све антиракетне системе и мења путању, тако да је немогуће предвидети њен циљ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Велики планови

Планови о свемирском систему откривени су у „Ревизији стратегије противракетне одбране САД“, коју је Трамп наручио још 2017. Тај документ је требало да буде готов прошле године, али је дорађиван због новог руског супероружја, које је руски председник Владимир Путин најавио у марту 2018.
Представљајући нову стратегију у Пентагону, Трамп је навео да је њен циљ уништење непријатељских пројектила било где и у сваком тренутку.

– Стратегија је базирана на једином и најважнијем циљу: да открије и уништи сваки тип ракете усмерене на било коју америчку мету, пре или после лансирања – истакао је Трамп.

Он је додао да нова стратегија препознаје свемир као нову зону ратовања, за коју ће бити задужене свемирске трупе.

– Мој буџет предвиђа инвестиције у технологију за противракетну одбрану из свемира. То ће постати наш најјачи део одбране – рекао је шеф Беле куће.

На Аљасци 40 пресретача ракета

Трамп планира да на Аљаску, поред постојећих 20, допреми још 20 пресретача ракета, као и нове радаре и сензоре за детекцију непријатељских пројектила лансираних на САД.
– Није довољно да само одржимо мир, САД морају да надвладају своје непријатеље у сваком могућем погледу. Морамо увек бити неколико корака испред оних који желе да нам науде – истакао је Трамп.

Како су открили извори из Вашингтона, Пентагон ће конструисати систем за откривање и праћење непријатељских ракета, који ће бити постављен у свемиру.
– Стратегија предлаже разматрање експерименталних технологија, укључујући и постављање свемирског наоружања, које ће моћи да обара непријатељске ракете. Свемир је, мислим, кључни следећи корак ракетне одбране – открио је неименовани званичник Трампове администрације.

Очекује се да ће за модернизацију ракетне одбране Пентагон тражити много већи буџет за наредну годину у односу на прошлогодишњи, који је износио 15 милијарди долара.

Шести род војске

Иначе, прављење детаљног плана о изградњи америчког противракетног система у свемиру, биће део задужења новог рода војске САД – свемирских трупа, чије је формирање Трамп најавио још прошле године. Како је тада рекао, тај шести род америчке војске штитиће сателите од разних претњи, као што су ометање њихових сигнала, онемогућавање њиховог рада ласерима и уништење. Такође, задатак свемирске команде биће да развија оружје, које може да уништи балистичке ракете из свемира, али и да направи борбене станице.

Кад је реч о свемирској одбрани од непријатељског оружја, Американци највише страхују од руске „авангарде“. То је ракета са плутајућом бојевом главом бржом од звука, која може да достигне брзину од 20 маха, односно 24.696 километара на час (брзина звука је 1.234,8 километара на час). Има велике маневарске способности, које је чине имуном на све противракетно оружје које данас постоји. Та бојева глава је тестирана и ушла је у серијску производњу, а већ би ове године требало да се нађе у употреби.

Ласерска технологија

Будући да је Русија развила напредни ласер за уништење непријатељских пројектила, то сада и Трамп намерава да уради. Нова војна стратегија САД подразумева развој прилагодљивог и ефикасног ласера са великим напоном, који би служио за уништење непријатељских пројектила у фази полетања.
– Тренутно одбрана САД се највише ослања на стелт авионе Ф-35, који могу да прате и униште крстареће ракете. Они би у будућности могли бити опремљени ласерима, који би уништавали пројектиле одмах после лансирања – изјавио је Трамп.

 

 

Извор: Информер