Издвајамо Србија

НИШЛИЈА, ОТАЦ ТРОЈЕ ДЕЦЕ, ПРОНАШАО ТОРБИЦУ ПУНУ ПАРА: Облио ме неки зној кад сам видео толики новац, а онда је УСЛЕДИО ШОК

Фото: Pixabay.com

Радник нишке „Електродистрибуције“ Александар Миладиновић вратио је данас избезумљиној жени торбицу са пар десетина хиљада евра, а заузврат није добио ни евро као поштени налазач.

Он каже да се све десило на Булевару Зорана Ђинђића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Током паузе изашао сам до својих кола да оставим нешто. И на колима која су била на оближњем паркингу видим стоји црна торбица. Погледам у њу, а она пуна са штосовима евра и то све у апоенима од 500 евра. Кад’ ме облио неки зној, нека непријатност. Никад толико пара нисам видео на једном месту. Не могу да тврдим, али сад кад’ сам се смирио, мислим да је било педесетак хиљада евра – прича Миладиновић, радник по уговору у овој нишкој фирми.

Он каже да је у једном тренутку зазвонио телефон који је био у другој прегради.

– Јавим се ја, а женски глас преклиње да јој вратим новац и пита где се налазим. Кажем јој ја, мислећи да ћу дуже да је чекам. Ма какви, није прошло неколико тренутака када је дошла, рекла ми име и почела је да ме грли, љуби… Објаснила је да је то новац од наследства који би требало да се дели на неколико делова. Ваљда од неког продатог стана, куће, не знам. Да сам јој, како је рекла, спасио живот. Окренула се и отишла, а ја сам остао шокиран – објашњава Александар.

Колеге су га задиркивале, да ли је узео десет посто што му следује као поштеном налазачу.

– Не кажем да ми овом тренутку не би помогло, али не. Не, нисам узео, имам троје мале деце и Бога се једино бојим. После свега размишљам се о тој жени која нема више од 50 година. Мислим да јој се срушио живот када је увидела да је остала без оне торбице па ако сам урадио добро дело, нека онај одозго
награди – прича нам Миладиновић.

Да цела неуобичајна прича буде занимљивија, он је кренуо ка радном месту и после неколико корака наишао је на новчаник без пара, али са документима који је оставио на портирници Електродистрибуције тако да онај ко га је изгубио или је био опљачкан ту може да га преузме.

 

Извор: Курир.рс/М.С.