Издвајамо Свет

НОСТРАДАМУСОВО ПРОРОЧАНСТВО: АПОКАЛИПСА ПОЧИЊЕ 2019. Трећи светски рат избиће у Венецуели, трајаће 27 година!

Фото: Pixabay илустрација

Француски видовњак је, верују његови тумачи, најавио да ће планетарни сукоб почети ове године, након доласка подморница до „латинске земље“ и да ће трајати пуних 27 година

Трећи светски рат избиће због Венецуеле и трајаће 27 година! То је, кажу стручњаци, предвидео најчувенији пророк у историји Мишел де Нотр Дам или Нострадамус

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У гвозденој риби

Француски лекар и видовњак из 16. века је, верује се, у својим необичним катренима најавио многе светске догађаје. У једном од њих у којем је, наводно, предвидео трећи светски рат, он пише:

„Када писмо буде затворено у гвозденој риби, појавиће се човек који започиње рат.Његова флота пловиће под морем и појавиће се крај латинске земље.“

Многи верују да се термин „латинска земља“ односи на неку од земаља Латинске Америке, а како је тренутно у жижи криза у Венецуели, претпостављају да се мисли на њу. Када се додају остали стихови, кажу, могло би се закључити да ће онај који започиње рат то урадити тако што ће послати ултиматум тој земљи, и то флотом подморница.

Како тврде тумачи француског пророка, управо током 2019. почеће трећи светски рат, који ће избити између две суперсиле и трајаће 27 година. Верује се да ће рат избити на једном крају света, али да ће највеће борбе бити на европском континенту.

Карипско море

У овом тренутку, када су две суперсиле, Русија и Америка, у најгорим односима од краја Хладног рата и када се сукобљавају и због односа према Венецуели и председнику Николасу Мадуру, врло је могуће да руски председник

или амерички Доналд Трамп пошаљу флоте подморница са нуклеарним наоружањем у Карипско море. Како је пре само неколико дана ситуација додатно заоштрена укидањем споразума о нуклеарним ракетама кратког и средњег домета, чарке врло лако могу да прерасту у нуклеарни рат.

Ову теорију, верују тумачи Нострадамусових пророчанстава, доказују озбиљне претње из Вашингтона и Москве. Трамп је већ стао на страну лидера опозиције Хуана Гваида, самопроглашеног председника Венецуеле, а упозорио је и да је могућа америчка војна интервенција у тој земљи.

Након сукоба на границама Венецуеле са Бразилом и Колумбијом, који је избио у ноћи између суботе и недеље и у којем је погинуло четворо људи, и Гваидовог позива у помоћ међународној заједници, амерички државни секретар Мајк Помпео је јуче послао врло ратоборну поруку:

– САД ће прећи са речи на дела против оних који се противе мирној обнови демократије у Венецуели. Сада је куцнуо тренутак за акцију како би се намириле потребе очајног венецуеланског народа.

С друге стране, Кремљ је неколико пута оштро упозорио САД да не шаљу војску у ову латиноамеричку државу.

– Русија ће бранити своје интересе у Венецуели – поручио је Дмитриј Песков, портпарол Владимира Путина.

Много је оштрији био Сергеј Рјабков, заменик шефа руске дипломатије.

– Упозоравамо САД да се не мешају у ситуацију у Венецуели, сматрамо да би то био катастрофалан сценарио који би потресао темеље развоја у Латинској Америци – поручио је он.

Интереси сила

Два руска стратешка бомбардера „ту-160 бели лабуд“, која могу да носе нуклеарно наоружање, већ су долетела у Венецуелу. Док једни спекулишу да је у авиону било руско оружје, има и оних који мисле да су летелице биле ту само да покупе злато или новац.

Аналитичар једне западне банке процењује да је имовина „Росњефта“ у Венецуели око 2,5 милијарди долара, плус још 2,5 милијарди долара, колико ће добити у испорукама нафте за кредит одобрен ПДВСА. Велике интересе у Венецуели, земљи са највећим резервама нафте, има и Кина, па се претпоставља да би било могуће да се и она укључи у овај сукоб.

Николас Мадуро

ЖЕЛЕ НАШЕ БОГАТСТВО

Фото: Јутјуб

Главни разлог жеље Доналда Трампа за ратом против Венецуеле јесте нафта, поручио је за РТ Николас Мадуро, председник те земље.
– Шта је Трампов мотив за рат? Мотив су нафта и друга богатства Венецуеле, наше злато, гас, гвожђе, дијаманти… Хиперинфлација нам је нанела незамисливу штету. Наше богатство киднаповали су други, па власт сад мора да стабилизује економију. Нелегалне санкције су биле велики удар на нашу земљу – рекао је он.

Колико је заиста богатство Венецуеле
САМИ МОГУ ДА СНАБДЕВАЈУ СВЕТ НАФТОМ ПУНИХ 30 ГОДИНА

Венецуела је земља са највећим залихама нафте на свету. У појасу Ориноко, процењено је, има више од 1,4 билиона барела нафте.
– У свету је тренутна потрошња нафте 35 милијарди барела годишње. Према томе, ако то ставимо у исти контекст, нафта из Венецуеле могла би да покрије 100 одсто глобалних потреба целе планете пуних 30 година. Све те залихе припадају народу Венецуеле – пише аналитичар Вилијам Волтер Кеј.

 

Извор: Курир/А. Ивановић /А. Петровић