Издвајамо Србија

Мишу Јанкетића су као дете ВРЕЂАЛИ ДА ЈЕ СИРОЧЕ, а он је тада рекао ЈЕДНУ РЕЧЕНИЦУ која се и остварила

Тања Петернек Алексић, аутор и водитељ емисије “ТВ лица… као сав нормалан свет” урадила је пре четири године документарац о Миши Јанкетићу под називом “Миша Јанкетић, једна прича”.

Она је испричала који је био најемотивнији тренутак када је глумац имао пуне очи суза.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Говорио је о домовима у којима је снимао, о томе како се спремао за улогу васпитаћа у “Сивом дому”, као и о тој фантастичној улози за коју сам каже да му је најдража у тв каријери. Такође је причао и о томе како је било вратити се у дом јер је и он био домовац.

Последњи филм који је до тада снимио “Пети лептир” радио је у сличним условима и то га је подстакло да исприча причу о томе да је он у себи све то успео да спакује, али и да не може да поднесе када оде у дом и виду ту децу јер се сети свега.

Испричао је дивну причу о дому у Бјелој када је отишао да обиђе децу и када није мого да изговори ни једну једину реч већ је само једноставно изашао из просторије.

Био је још један емотивни тренутак када је причао како се као дете потукао са једним домцем јер је тада највећа срамота била бити сироче, а највећа од свих бити сироче без оца и без мајке, што је био са њим случај. Тај другар га је тада вређа говоривши му да он нема никог свог. Миша га је ударио и реако му је: “Када порастем ја ћу да се оженим, имаћу четворо деце, две кћерке и сва сина и сви ће се звати по мојој фамилији”. Он је то стварно и остварио у животу . Деца су му дивна и успешна – испричала је Тања Петернек.

 

Извор: Д. Достанић/Блиц