Регион

ГЛУМИЦА ПОГИНУЛА НА ИСТОМ УКЛЕТОМ МЕСТУ ГДЕ И ТОШЕ ПРОЕСКИ: Њене последње речи расплакале су БАЛКАН

Долорес Ламбаша, позната хрватска филмска, телевизијска и позоришна глумица била је на врхунцу каријере када је трагично изгубила живот у 32. години.

Долорес се кобне вечери враћала из Београда за Загреб. Њен првобитни план био је да са колегом Стојаном Матавуљем преспава у хотелу у Илоку, међутим у последњем тренутку одлучили су се за ноћну вожњу, пише “Пулсонлине“…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након забаве са пријатељима, Долорес и Стојан кренули су пут Загреба. 23. октобра 2013, у 6:45 ујутру, њихов аутомобил, који је возио Матавуљ, сударио се са другим возилом. Од силине ударца оба возила слетела су с пута, а млада глумица, иако је била везана излетела је кроз прозор.

“Нисам га препознао и само сам му рекао да сам у реду, а он ми је одговорио да је његова сапутница тешко повређена. Тада сам видео да неко лежи поред, он се вратио до ње и клекнуо, дозивао је… Грозна ситуација. У међувремену су се нека возила зауставила, а врло брзо дошла је и Хитна помоћ”, препричао је након несреће језиву сцену возач аутомобила са којим су се сударили Долорес и Стојан.

Са тешким повредама абдомена и унутрашњих органа, Долорес је превезена у болницу где је одмах оперисана, међутим због тежине њених повреда доктори нису били оптимистични. Само неколико сати касније изгубила је битку. Несрећа у којој је трагично страдала Долорес Ламбаша догодила се код Славонског брода, на истој деоници пута на којој је 6 година раније погинуо и Тоше Проески.

Глумицу чијој лепоти су се сви дивили, многи су је називали иконом новијег хрватског филма, а највећу популарност доживела је у филму “Вјерујем у анђеле”, као и у серијама “Одмори се, заслужио си”, “Заувијек сусједи”, “Закон љубави”, “Најбоље године”, “Ружа вјетрова”…

Њен приватан живот константно је интригирао јавност. Наиме, Долорес је била позната по везама са старијим мушкарцима, а један од њих био је чувени глумац Франо Ласић, који после трагедије никада није желео да говори о својој бившој девојци.

Први познати дечко лепе глумице био је њен колега Иво Грегуревић, са којим је имала веома бурну везу. Више пута су раскидали и мирили се, најављивали и отказивали венчање, да би након 5 година ипак раскинули везу.

Још један њен познати партнер био је бизнисмен Јосип Радељак, са којим је била у вези 3 године, а пред Долоресину смрт кружиле су гласине да је у вези са 10 година старијим редитељем Гораном Рукавином.

У последњем, необјављеном интервјуу, који је дала за хрватске медије изјавила је да јој је једина жеља да буде жива и здрава.

“За тридесет година волела бих бити жива и здрава. Волела бих и даље да глумим, пловим и ловим рибу. Ма не треба мени пуно. Мене могу повредити само разочарања. Знам колико сам спремна да учиним за људе који успеју да уђу у први круг мог срца, та љубав је безусловна. Али када очекујем исто од тих људи, готово увек се разочарам. У животу је најбоље очекивати одређене ствари само од себе и сам себи доказивати сопствени раст”, рекла је тада Долорес.

Долорес је сахрањена 25. октобра 2013. године, у свом родном граду Шибенику.

 

Извор: Еспресо.рс