Србија

ДЕТАЉИ СМРТИ ДЕЧАКА (7) КОЈЕГ ЈЕ УБИО ГРОМ: Тражио заклон, комшије чуле снажан УДАР! – У тренутку се све СМРАЧИЛО, а мајка га је нашла…

Фото: Јутјуб

Седмогодишњи дечак П. страдао је синоћ на путу за Црепају код Панчева, док је уплашен због невремена тражио заштиту од грома ког се, како кажу комшије, веома плашио.

Док је тражио склониште, гром га је ударио и дечак је неколико минута касније подлегао стравичним повредама које је задобио. Како причају комшије, настрадали дечак, иако је имао само седам година увек је био весео и спреман свима да помогне. Вест о његовој трагичној погибији шокирала је све.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Он је свима хтео да помогне, био је баш весело дете. Често је трчкарао и играо се око куће. Мени као раднику стално је доносио воду када га замолим“, прича један од комшија, потресен овом трагедијом.

Како причају комшије, његови родитељи, раде у циглани која се налази надомак њихове куће и поред трагично настрадалог П. имају још две ћерке и једног сина.

„Ово је велика трагедија, дечак је био добра душа, као и целокупна његова породица. Увек су хтели да помогну, а иначе они овде долазе сезонски како би радили“, додаје комшија.

Како комшије тврде, они свакога лета долазе из Прокупља како би радили у циглани и тако прехранили своју породицу.

„Његова мајка је увек водила рачуна о деци, често их је водила на сладолед све заједно, баш су били права, срећна породица“, додаје једна од комшиница.

Седмогодишњак се плашио јаке кише и грмљавине, и често се скривао по необичним местима у кући или ван ње када напољу крене невреме, причају комшије.

Те кобне вечери, како тврде комшије, он се сакринуо у оближњу портирницу циглане, која се налази одмах поред њихове куће, и ту је трагично настрадао.

„Гром га је ударио у ногу и тако га повредио, откинувши му комплетну ногу. Он је прво давао знаке живота али је, нажалост, убрзо преминуо. Страшно је то што га је баш мајка нашла након удара грома“ додаје једна од комшиница

Комшије су чуле јак и снажан ударац грома, и у комплетном комшилуку на кратко нестало је струје.

„Ми смо били у кући и чули смо да је нешто јако лупило, али нисмо могли да слутимо да се то баш десило неколико кућа од наше. Након тога нестала је струја, вероватно јер су искочиле склопке. Убрзо смо чули да је мали П. преминуо“, додаје комшиница.

Ожалошћена породица није желела да разговара са новинарима. Окупљени око једног стола плакали су са рођацима и комшијама који су дошли да изјаве саучешће.

 

Извор: Блиц.рс/ Ало.рс