Србија

ГУТАЛИ СМО КНЕДЛЕ ДОК СМО СЛУШАЛИ ШТА ЈЕ РЕКАО САРАПИ И ДЕИ: Лазански и сам признао: Бојим се… Ево шта ће бити!

То што Вашингтон не чини ништа за решавање косовске кризе говори да Американци чекају да се деси нови сукоб да би га онда они решавали.

Вашингтон месецима уназад ништа не чини да реши косовску кризу, што указује на озбиљну сумњу да Американци чекају да се деси нови сукоб у покрајини како би се онда они појавили као „спасиоци“!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово упозорење стиже од војно-политичког коментатора Мирослава Лазанског. Он подсећа да косовски проблем није од јуче и да га је тешко решити за годину или две. Према његовим речима, да би се наставио дијалог потребно је да се Приштина цивилизацијски усмери у том смеру, али Вашингтон ништа не чини по том питању!

Прети катаклизма

Лазански тврди да иза Приштине стоје САД и да Албанци имају подршку такозване дубоке државе.

– По дубини америчког апарата, после Трамповог доласка на власт, нису извршене никакве промене. Њима је такозвано Косово чедо, они су то створили… Велики помак је сада то што се уопште говори о Косову и Метохији. Ми смо га поново вратили у жижу интересовања, па сада хајде да видимо где је решење. Косовски проблем није од јуче и тешко га је решити за годину или две. А да би се наставио дијалог потребно је да се Приштина цивилизацијски усмери. Ја се бојим једне друге ствари, да Вашингтон није заинтересован док се не деси нека катаклизма, док не падне крв! А онда после сваког рата морате сести и разговарати, потписати неки мир… – упозорио је Лазански гостујући јуче у јутарњем програму код Миломира Марића.

Исте тврдње Лазански је поновио и јутрос гостујући код водитеља Дее Ђурђевић и Пресрага Сарапе.

Милован Дрецун, председник скупштинског Одбора за КиМ, на другој страни, оцењује да Приштина и Тирана истовремено раде на насилном присаједињењу Косова Албанији.

– То је био циљ свих режима у Тирани. Тирана је формирала терористичку ОВК као ударну песницу за реализацију тих циљева, да се отме део наше територије, и сада покушавају да доврше посао. Приштину не занима међународна сарадња, занима их то само у контексту подизања капацитета самопроглашене државе, да их што више држава призна. Њихов циљ јесте да се створи „велика Албанија“ и да се њена застава завијори на врху Копаоника. Та политика има следбенике у државама које су признале Косово, јер у регионалној кампањи Албаније учествују и још неке суседне земље – закључује Дрецун.

 

Извор: Ало.рс