Србија

МОЖЕМО ЛИ МИ ХРВАТИ ПОДНЕТИ ДА СУ СРБИ ВЕЋА ГОСПОДА ОД НАС!

Фото: јутјуб

Мало је оних који су после епског финала Вимблдона и историјског тријумфа Новака Ђоковића над Роџером Федерером у првом тај-брејку петог сета у историји Вимблдона остали равнодушни.

У свету и региону. Док су хрватски портали у недељу у хвалоспевима писали о успеху једног од најбољих тенисера које је свет икада видео, познати писац из Хрватске Миљенко Јерговић имао је другачије виђење коментатора који су меч финала преносили на телевизији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ђоковић је, након величанственог меча, освојио Вимблдон. Била је то једна од оних стварно великих утакмица двојице стварно великих спортиста – претерано би и погрешно било рећи супарника – у којима скоро да је и свеједно који ће победити.

Превелики су да би били поражени. Али један је, ипак, победио, и то је лепо знати

– Жалосно је, међутим, на Ђоковићеву победу гледати са ових страна. Хрватски телевизијски коментатори здушно су навијали за Федерера, баш као да им у супоротном прети отказ или као да им министар одбране стоји над главом с упереним револвером – пише Јерговић.

Критички посматра и на насловнице данашњих новина, које су подсетиле да је прошле године на данашњи дан Хрватска остварила највећи успех у историји фудбала пласманом у финале Светског првенства у Русији.

– А насловнице данашњих хрватских новина славе лањски пораз хрватске репрезентације од Француза, баш онако како су 1989. Срби славили давнашњи пораз на Косову. О Ђоковићевој победи сви редом пишу кроз причу о заслугама хрватских чинилаца (Иванишевић итд.) за њу – пише Јерговић и наставља још бриткије и оштрије.

Извор: Курир