Србија

ГРАЂАНИ СРБИЈЕ У СТРАХУ: Мистериозно ЦРВЕНО НЕБО праћено димом прекрило све, а пожара нигде!

Становници Панчева ноћас су били забринути због појаве густог црвеног дима и јаке светлости која се на небу изнад њиховог града, према сведочењу суграђана, појавила нешто после поноћи.

Многи су на први поглед помислили да је у питању неки пожар с обзиром да је небо заиста изгледало сабласно као у хорор филмовима, па су се због овог догађаја усијале друштвене мреже. Многи корисници Фејсбука почели да објављују слике и да се распитују који је узрок ове појаве.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Црвена светлост и густ дим били су видљиви и у деловима Београда о чему сведоче фотографије из Миријева.

Тако се Ђорђе Јојкић, наш суграђанин познат по својим сјајним снимцима престонице из дрона, нашалио постављајући питање „да ли је поларна светлост или се запалио нуклеарни институт у Винчи“.

Међутим, мистерија је убрзо разрешена. Наиме, из Петрохемије су још током јучерашњег дана најавили нешто слично због поновног покретања процеса производње.

Све активности у вези с покретањем процеса производње у ХИП-Петрохемији реализују се уз поштовање прописаних безбедносних мера и у складу са важећим процедурама компаније, у циљу заштите радне и животне средине. Приликом покретања производње може се очекивати повећана појава буке и и појачан пламен на бакљи, који представљају основни безбедносни систем фабрике приликом старта процеса рада и у току самог процеса – стоји у саопштењу.

Извор: srbijadanas.com