Србија

Нови детаљи у истрази трагичног удеса код Шапца!

У крви Маје Лолић (20), која је управљала „Форд фијестом“ када је у Табановићу код Шапца погинуло четворо младих враћајући се из провода, пронађен је алкохол, преносе медији.

Да ли је та количина била кобна, односно да ли је пресудно утицала на могућност девојке да управља возилом, показаће истрага и вештачење. На то се, додаје извор за „Блиц“, сумњало од самог почетка, јер је на месту несреће нађена и пивска флаша, али се не зна да ли је испала из аутомобила, ко је пио и да ли је флашу неко ту донео

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Анализа узорка крви и девојке, која је и једина преживела у овој стравичној несрећи, узете сат и по после несреће, показује да је у њој било алкохола.

Колики је проценат алкохолисаности био у тренутку несреће, показаће вештачење на основу два узорка крви, сведочења и други релевантних фактора који се узимају у обзир приликом доказивања одговорности.

Такође, битни елементи истраге биће и вештачење са лица места. Иначе, према првим сазнањима, инспектори и саобраћајни вештаци на месту удеса нису затекли видљиве трагове кочења, па се претпоставља да је Маја на тренутак можда и заспала.

Несрећа у којој су живот изгубили Сара лолић (17), Тања Лацковић (18), Ивана Богуновић (20) и Миодраг Јовичић (19) догодила се на правој деоници пута у насељенном месту, код скретања за табановачку шљункару.

Аутомобил којим је управљала једина преживела у овој несрећи најпре је ударио у земљани део поред пута, а онда се неколико пута окренуо и преврнуо и, на крају, возачкомк страном ударио у стуб јавне расвете.

На потпуно смрсканом аутомобилу, на ком су врата сувозача одлетела неколико метара даље, скала је заустављена на нули, али се претпоставља да је брзина кретања аутомобила била велика, јер је на крају завршио ударцем у стуб са супротне стране улице на великој висини.

Током ове стравичне несреће две девојке су испале из аутомобила, једна са места сувозача и друга, Мајина сестра Сара, која је седела на задњем седишту иза ње, па се претпоставља и да оне нису биле везане.

– Нису им се отворили ербегови. Могуће је да је само девојка која је управљала возилом била везана, јер је она једина преживела – преноси извор близак истрази медијима.

На месту несреће види се и пуњач од телефона, прикључен на уређај у аутомобилу, албум са сликама, расута шминка, и резервна равна обућа, јер су у том аутомобилу биле четири девојке и један младић.

– У колони су ишла три аутомобила један за другим. Онда је возач аутомобила у средини јавио другарима из првог аутомобила да не види фарове аутомобила у ком су девојке. Неки причају да је у ретровизору видео како се аутомобил преврће и удара у стуб, а неки причају да се вратио и тада видео стравичан призор. Међутим, кажу да је и он под лековима јер их је окретао надајући се да су живи. То је за њега био страшан шок – причају мештани Мачванског Причиновића, одакле је троје младих који су погинули у овој несрећи, као и једна девојка из Клења код Богатића.

До несреће је дошло око пет сати ујутру када су се млади враћали из провода. како су испричали њихови пријатељи, планирали су да иду код Јовичића да би наставили дружење.

Другари из детињства чекали су лето да се поново састану, а то је вече било кобно за њих.

– Миодраг је са мајком и сестром тај дан стигао из Аутрије, где је живео са породицом. Прво су били код родбине на весељу, а онда је Маја дошла по њих да иду у град. Дошли су кући, пресвукли се и сви заједно кренули. Прошлог уторка требало је да иду код Саре на пунолетство – причају комшије.

Извор: Ало