Србија

МОРА ДА ЈЕ БИЛА ПИЈАНА, НЕМАМ ДРУГО ОБЈАШЊЕЊЕ! Вулин жестоко о срамној изјави Колинде Грабар Китаровић!

Министар одбране Александар Вулин поручио је да председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић лаже о доприносу и учешћу Хравата у антифашистичкој борби.

– Китаровић лаже, једноставно лаже и то лаже свесно. Можете да лажете цео свет, не знају у Европи и у свету шта је тај мали хрватски народ радио или није радио, знају историчари који се баве Другим светским ратом, али већина људи не зна. Када то неко тако каже посебно са причом о Југославији и партизанима, могу можда и да поверују, али не и Срби и Хрвати – навео је Вулин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар је истакао да ни један Хрват није поверовао у ову глупост и лаж коју је рекла Китаровић.

– Покушао сам да нађем оправдање за то што је рекла, једино ако је била пијана, ако је држи пијанство са оне Книнске тврђаве… Можда је мислила на допринос Хрватске у борби против антифашизма, е ту су дали велики допринос. Хртваска је ту дала један од највећих доприноса у односу на број становника. Мали их је, скоро занемаљив број, који није био међу усташама или домобранима – навео је Вулин.

Он је истакао да је хрватски допринос борби против антифашизма је огроман и дубок:

– Јасеновац, има ли страшније стратишта од дечијег логора у Градишки. Може ли неко да замисли већу увреду за људски род од стратишта за децу. Разликују се подаци колико је људи убијено у Јасеновцу, али се сви слажу да је заклано 20.000 српске, јеврејске и ромске деце – рекао је министар.

Како је истакао, политика Хрватске се заснива на нечистој савести према Србима и комплексима према Србији и то је Ктаровић показала.

– Бесрамно лажу о свом учешћу у антифашистичкој борби – подвукао је Вулин.

Извор: Информер