Србија

ТУГА: Познати певач сазнао да БОЛУЈЕ ОД НЕИЗЛЕЧИВЕ БОЛЕСТИ па покушао да се УБИЈЕ!?

Познати певач Бојан Томовић (37) прва је јавна личност на Балкану који је признао да болује од Биполарног афективног поремећаја (Манично депресивне психозе), коју на западу зову и „Болест уметника“.

Томовић је већ месецима једна од главних тема у свим регионалним медијима и док један део јавности Бојаново признање болести сматра веома храбрим потезом, други део сматра да је певач овим признањем завршио каријеру јер, ипак је ово Балкан, где су менталне болести табу тема, несто о чему се ћути и нешто што се крије иако не би требало јер болест није срамота и може свакоме да се деси.

Видео клип у коме је Бојан први пут признао да је Биполаран, најгледанији је од свих клипова који говоре о психичким проблемима на Балкану и певачу је због тога драго, јер се коначно мало више сазнало да та болест није ни избор, нити размаженост и доконост, већ озбиљан здравствени проблем са нажалост великом стопом самоубиства.

Бојан Томовић се упркос болести и епи нападима и даље активно бори против стигме и дискриминације људи са менталним проблемима и зато је снимио још један веома емотивни, потресни, али поучан видео у коме детаљно описује своју борбу са компликованом болешћу. Открио је и шта је био главни разлог да он призна своју болест, сам себе је назвао магистром самодеструкције и апеловао на оболеле да колико год је тешко никада не помишљају на самоубиство, да редовно узимају терапију и да уче на његовим грешкама.

О томе и зашто се свесно одрекао родитељства погледајте у видео клипу у коме је Бојан на ивици суза и у коме се захваљује свим медијима што су подржали његову борбу против стигме, предрасуда и дискриминације оболелих од било ког психичког проблема.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

септембар 2019.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30