Србија

ШОКИРАО ЦЕЛУ СРБИЈУ! Замонашио се наш познати глумац!

Од глумца до игумана.

Пре више од двадесет година глумац Растко Лупуловић се одрекао црвеног тепиха, снимања серија и статуса познате личности. Гледаоци га се највише сећају по серији „Отворена врата“, као и представи „У потпалубљу“. Растко је одлучио да прекине професионално бављење глумом да би уписао студије теологије, школу иконописа и научио италијански и албански језик.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Завршио је у року, а пре осам година, Растко чије је духовно име Иларион, постао је игуман манастира Драганац који је духовни ослонац Србима из Косовског Поморавља.

Прошле године у емисији „Квадратура круга“ некадашњи глумац описао свој живот. На питање да ли је у манастир отишао како би се склонио од других или себе, игуман Иларион је рекао:

– Нисам се ни од кога склонио. Заправо сам дошао у манастир да се суочим и са собом и другима. Живот је заправо суочавање са собом и другима, јер човек налази себе тек у другима. Тек кроз односе са другима ми почињемо да постојимо – рекао је некадашњи глумац и додао:
– Осећам да ми је велики благослов то што се трудим да разумем људе и трудим се да градим и одржавам односе са људима колико то до мене стоји – гласила је изјава оца Илариона.

На питање да ли су му глума и музика били степенице или камен спотицања на путу који је тада изабрао рекао је – Вероватно једно и друго.

– Заправо сам буквално преко глуме дошао до манастира. Са колегом са класе Ненадом Јездићем први пут сам дошао у манастир Високи Дечани 1992. године после прве године глуме. Живот рачунам од тада и до тада. Годину дана пре тога, један од тих каменова који су обележили мој живот је био упис глуме у класи професора Предрага Бајчетића. Богу сам захвалан што сам њега упознао и заправо кроз искуство бављења уметношћу, почео да назирем тајну живота у цркви – изјавио је Растко, како гласи његово световно име.

Извор: Srbijadanas.com