Србија

ДАЧИЋ ШОКИРАО АЛБАНЦЕ: Показао доказ новог повлачења признања Косова (ВИДЕО)

Министар Дачић је рекао да је у Фритауну имао успешне разговоре са председником Републике, да је договорено да се билатерални односи, који су годинама били у застоју, унапреде.

Са посебним задовољством могу да покажем ноту од Министарства спољних послова у којој се наводи да Сијера Леоне повлачи признање (тзв.) Косова као независне државе и поштоваће резултате до којих се дође у дијалогу, уз посредовање ЕУ и УН-а – истакао је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

-Сијера Леоне повукла је признање (тзв.) Косова као независне државе – изјавио је први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић који се налази у званичној посети тој земљи.

Шеф српске дипломатије каже да тренутно, од 193 чланице УН-а, 92 земље признају тзв. независно Косово, 96 земаља не признаје тзв. Косово, док се пет земаља налази у флуидном ставу, односно углавном признају тзв. Косово, али више не гласају за тзв. Косово.То значи да тзв. Косово више нема већину у УН-у – рекао је министар Дачић.

Нагласио је да је ово „отпризнавање“ независности тзв. Косова од посебне важности за Београд и подсетио да је Сијера Леоне била међу првим државама која је признала независност тзв. Косова 2008. године.

– Председник је и дао налог Министарству спољних послова Сијера Леонеа да преиспитају свој став о признању (тзв.) Косова – рекао је министар спољних послова Ивица Дачић и додао да се очекује посета председника Сијера Леонеа у јуну, пре чега ће у Србију доћи и министарка спољних послова, како би припремила посету.

Шеф такозване косовске дипломатије Глаук Коњуфца, изјавио је да држава Сијера Леоне није повукла признање једнострано проглашене косовске независности.

Извор: srbijadanas.com