Србија

ДР КОН О УБЛАЖАВАЊУ МЕРА ЗА 1. МАЈ: Кризни штаб је за ОШТРЕ МЕРЕ ЈОШ ОВАЈ ПУТ, али…

Фото: јутјуб

Имамо чврст став барем у епидемилошком делу Кризног штаба да је потребно остати на оштрим мерама још овај пут – истакао је на данашњој прес конферецнији епидемилог др Предраг Кон, на питање да ли ће бити ублажене мере забране кретања за Први мај.

Према његовим речима, о томе ће се расправљати вечарас, а и сутра ће то поново бити на Кризном штабу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Забрана контакта и надаље постоји, то је најважније запамтити. Морамо да штитимо најстарије, то је сасвим јасном, али мора да нам остане у свести да морамо да штитмо старије од 65 година. Не само они да се штити, већ и ми да их штитомо – истакао је Кон.

Нагласио је да то мора да важи не битно да ли имамо или не ванредно стање и ванредне мере.

– Мислимо да је потребно да избегнемо тај последњи тренутак када можемо нешто да „забрљамо“. Забрана контаката мора да постоји, морамо да штитимо старије. Мора да вам остане потпуно у свести да морамо старије да штитимо. Мешање, контакти, поготово са њима треба у глави да нам буду забрањени – истакао је Кон.

Коментаришући то што се струка карактерише као главни „кочничари“ попуштања мера, Кон је рекао:

– У овој ситуацији смо ми црне вране које вичу „не, не“, ми смо ти који упозоравамо и такви смо били од почетка – казао је Кон, док је Дарија Кисић Тепавчевић додала да одлука није донесена из нечијег хира.

На питање да ли ћемо враћати мере, Кон је рекао да је то „питање над свим питањима“ и да то у овом тренутку не можемо да знамо.

Извор: Курир.рс/РТС