loading...
Свет Србија

ВЕРУЈЕМ У ПОБЕДУ СРБИЈЕ! Председник Кине се обратио српском народу: Ево шта је поручио

Председник Кине Си Ђинпинг пренео је председнику Србије Александру Вучићу уверење да ће Србија успети да преброди епидемију коронавируса у најкраћем року.

Како се наводи, Србија ће то успети уз Вучићево снажно вођство и херојство и неустрашивост српског народа.

То се наводи у саопштењу Министарства спољних послова Кине, које је данас објављено у Пекингу, а у којем су пренети шири изводи из јучерашњег телефонског разговора лидера Србије и Кине.

“Српско-кинески односи су на нивоу најдубљих међудржавних односа. Суочене са изазовом епидемије новог коронавируса, две земље су још једном демонстрирале међусобне братске емоције и лојалност коју карактеришу односи неизмерног пријатељства. Осећајући и сама са каквом здравственом претњом се суочава српски народ, Кина је Србији пружила помоћ у неопходном медицинском материјалу и упутила тим врхунских лекарских стручњака. Кина ће и даљје пружати помоћ и подршку Србији како би се одупрла епидемији”, рекао је Си Вучићу, како се наводи у саопштењу кинеског Министарства.

“Верујем да ће под Вашим снажним вођством, херојски и неустрашив српски народ успети да преброди епидемију у најкраћем року”, истакао је Си.

Председник Си Ðинпинг је нагласио и да је дубоко и посебно пријатељство између Србије и Кине склопљено крвљу и сковано снажном вољом, и да ризици и изазови који наилазе могу само да учине челично пријатељство две земље још више нераскидивим.

Кина, рекао је Си председнику Србије, жели да сарађује са нашом земљом, како би чврсто одбранила међународну правду и подстакла међународну заједницу у правцу заједничког ангажмана, солидарности и сарадње

“Верујем да ће нас након заједничког теста, коју представља ова борба против епидемије, свеобухватно стратешко партнерство Србије и Кине одвести у бољу будућност”, поручио је Си и пожелео српско-кинеском пријатељству “вечно трајање”.

У саопштењу се наводи да је председник Вучић рекао Сију да је веома срећан што је Кина успела да стави епидемију под контролу.

“Кад је српски народ у невољи, кинеска страна пружа руку. Посебно је тим кинеских медицинских стручњака пружио велику подршку и помоћ у спречавању и контроли епидемије у Србији и ми ћемо то вечно памтити”, рекао је председник Вучић, цитира се у саопштењу званичног Пекинга.

“Кина даје српском народу наду да може да победи епидемију. Без обзира на потешкоће и изазове са којим се суочава, српски народ ће увек бити искрен, веран “челични” пријатељ кинеског народа”, нагласио је Вучић и додао да Србија даје све од себе да заштити кинеске грађане у Србији.

“Радујем се наставку тесне комуникације са председником Си Ðинпингом. Живело српско-кинеско пријатељство”, закључио је председник Вучић, а наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Кине, о јуче одржаном телефонском разговору председника Си Ðинпинга и председника Србије Александра Вучића.

Извор: ТАЊУГ