Регион

ПОТРЕС У РЕГИОНУ! Хрватски адмирал најавио хаос: “Нама припада БиХ, Бока, Срем, Бачка”

Лошо тврди да је Хрватска изложена “никада жешћим великосрпским захтевима и намерама, чији је експонент Милорад Пуповац“

Хрватски адмирал у пензији Давор Домазет Лошо (72) изазвао је пажњу јавности у региону пошто је рекао да цела Босна и Херцеговина и део Србије припадају Хрватској.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ово нема везе са Другим светским ратом, али зна се да је цела Босна и Херцеговина заправо хрватско краљевство, то је хрватска земља. Нек’ буде јасно свима, хрватска земља је и Бока Которска, све до Улциња, односно јужно до Будве – рекао је Лошо гостујући на Осјечкој телевизији.

Такође, да Србима не говорим да је хрватска земља Срем, Бачка и делови Баната – додао је Домазет.

Објашњавајући ставове адмирал Лошо је нагласио да глобалистичким лево-либералним центрима нису интересантне лево либералне политичке странке, јер у њима имају сигурна упоришта и ослонце, при чему је и за ХДЗ рекао да је отет хрватском народу упркос још увек снажној емотивној вези и дела чланства и бирачког тела према томе покрету због формирања хрватске државе.

Лошо тврди да је Хрватска изложена “никада жешћим великосрпским захтевима и намерама, чији је експонент Милорад Пуповац, као и никада несталим италијанским, мађарским, али и новонасталим муслиманско-бошњачким циљевима, који се јасно виде у ударима на Католичку цркву у БиХ”.

Домазет је адмирал у пензији, а како се наводи, учествовао је у планирају операција “Бљесак”, “Олуја” и “Јужни потез”.

„Слоба је жив, закопали су празан сандук“

Бивши председник Србије Слободан Милошевић је жив, а сандук на његовој сахрани је био празан, рекао је својевремено Лошо, који је пре три године био саветник тадашње председнице Колинде Грабар Китаровић.

Ову шокантну тврдњу Домазет-Лошо, који је тада као члан Већа за државну сигурност сарадник хрватске председнице, недељама је износио широм Хрватске на предавањима о Домовинском рату за професоре историје.

Извор: Телеграф.рс