Србија

СТРАВИЧАН ЗЛОЧИН: Потукле се комшије, има мртвих !

Злочин се догодио у Душановцу у суботу око 19.30.

Драгутин Радучић (82) ухапшен је због сумње да је ловачком пушком убио Јована Николића (71), пре напада сачекао да комшија изађе у своје двориште, па га мучки усмртио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Драгутин Радучић (82) из села Душановац код Неготина ухапшен је због сумње да је ловачком пушком убио првог комшију Јована Николића (71). Како Курир сазнаје, Радучић се терети да је испалио два хица Николићу у главу због спора око ограде. Николић је преминуо на лицу места, а Радучић је после злочина отишао у полицију и предао се.

Злочин се догодио у Душановцу у суботу око 19.30, у дворишту куће Јована Николића. Љубиша Ђорђевић, зет убијеног Јована, каже за Курир да је призор на месту злочина био стравичан.

– Моја сестра Марица, супруга Јованова, дошла је код нас по повратку из села. Позвали смо је да једемо вишње. Није се дуго задржала и око 19.15 кренула је кући, која је на око две стотине метара од нас. Није прошло ни пет минута када се вратила усплахирена. Рекла нам је да је видела Јована како лежи у дворишту без свести и позвала нас да одемо тамо. Када сам ушао у њихово двориште, угледао сам стравичан призор – каже Ђорђевић за Курир и додаје:

– Јовану од главе није остало ништа. Мозак му је био просут на све стране. Глава му је била у локви крви сва раскомадана. У први мах мислили смо да на њега насрнуо пас питбул, али када је стигла полиција, сазнали смо да је Јован убијен.

Према причи Ђорђевића, а како је касније реконструкцијом утврђено, убица Радучић је вребао комшију Николића са зида своје дворишне ограде од камена, са бодљикавом жицом на врху:

– Стајао је на мердевинима са ловачком пучком у рукама, а у тренутку када је Јован пришао најближе, до капије свог дворишта да залије цвеће, није премишљао и опалио је хитац на комшију. Крупна сачма засула је Николића по рамену. Схватишу да комшија жели да га убије, Николић је покушао да побегне у кућу. Међутим, Николић није одустајао. Скочио је са ограде и ушао у двориште. Другим хицем пуцао му је у главу. Потом се мирно удаљио.

Извор: Ало.рс/Курир.рс