Србија

УПОЗОРЕЊЕ ЗА СРБИЈУ! Стижу временске непогоде: Ево ко је најугроженији данас!

Такође, у Београду и Западној Србији очекује се и локална појава грмљавина са или без падавина.

Опасно време најављено је данас у Београду, Западној и Источној Србији и Поморављу, а температура која се очекује је 35 или више степена Целзијуса, упозорено је из РХМЗ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У метео аларму РХМЗ за данашњи датум најављено је да ће температура бити виша од 35 или више степена Целзијуса у Београду, Источној и Западној Србији и Поморављу.

– Веома опасна временска ситуација, нарочито када траје неколико узастопних дана. Угрожени су хронични болесници, лица под терапијом, медицинском контролом и метеоропате. Угрожене су и животиње. Веома повољни временски услови за појаву шумских или других пожара. Неповољни услови за снабдевање електричном енергијом. Проблеми у саобраћају – најављено је за на сајту РХМЗ за поменуте делове Србије.

Такође, у Београду и Западној Србији очекује се и локална појава грмљавина са или без падавина.

– Ризик од удара грома, опасност за живот људи и животиња, проблеми у раду свих уређаја који користе електричну енергију, ризик од иницирања појаве ватре, проблеми у телекомуникацијама. Могући проблеми у транспорту електричне енергије због удара грома. Могућа је локална појава интезивних пљускова, бујица и јаких удара ветра са штетама на покретној и непокретној имовини – стоји у објави РХМЗ за ове делове земље.

Извор: Телеграф.рс/ Srbijadanas.com