Србија

МИНИСТАР ОДБРАНЕ ШОКИРАО СРБИЈУ! Имамо покушај државног удара и изазивање грађанског рата

Министар одбране Александар Вулин оценио је да су насилни протести у Београду и Новом Саду покушај државног удара, покушај насилног преузимања власти и изазивања грађанског рата у Србији.

– Имамо страшно насиље на улицама, имамо покушај државног удара, покушај насилног преузимања власти И изазивања грађанског рата у Србији – рекао је Вулин за Пинк и истакао да ништа није случајно и да је све пажљиво и дуго припремано.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да то не може никако другачије да се објасни И да не постоји никакав разлог, ни један једини повод да се запали Скупштина, да се нападне Градска кућа у Новом Саду, да се нападају полицајци, да се пребијају људи на улицама, да се угрожава живот, да се угрожава имовина грађана Србије

Не постоји ни један једини разлог, ни једно једино оправдање. Ово је покушај државног удара и покушај изазивања грађанског рата у Србији
Како је истакао, све оно што смо градили протеклих година и за шта смо се борили, политичку стабилност, мир и сигурност све то сада може бити угрожено зато што се покушава добити власт без избора.

Вулин је подвукао да то не може да се дешава у једној уређеној цивилизованој Србији, каква је она била свих година иза нас, те да нема разлога да се тако нешто дешава осим покушаја државног удара и насилног преузимања власти.

– Многи који су бацали молотовљеве коктеле и каменице сигурно су били под утицајем наркотика и алкохола – навео је министар и истакао да ово није случајно и да није без координације и да није случајно да су у истом тренутку на истом тачкама у Србији нападају исте институције на исти начин.

Како је приметио није случајно да се нађе стотину бакљи, да се нађу сузавци, топовски удари…

– Очигледно је да постоји коордицнаија. Али ако занемаримо политичку компоненту, тамо је било пуно младих људи, ја питам њихове родитеље да ли знају где су били? Да ли било ко васпитава свог сина да се дрогира и баци камен на полицајца? Јел било ко поносан на своје дете када се тако нешто дешава? Како то можемо да прихватимо као друштво? – додао је Вулин.

 

Извор: Пинк.рс