Србија

НАРОД СЕ ДИГАО, УЗБУНА У БЕОГРАДУ: Захтевају да се не уводи полицијски час, не дају ни Хитној помоћи да прође

Испред Дома Народне скупштине нешто после 20.00 сати почео је протест. Међу окупљенима су и чланови Иницијативе „Не давимо Београд“, чланови организације „1 од 5 милиона“ самостални посланик Срђан Ного.

Окупљени звижде и лупају у шерпе, а повремено се може чути и скандирање „Косово је срце Србије“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међу првима испред зграде Скупштине изашла је Иницијатива „Не давимо Београд“. Они су оптужили власт да је одговорна за епидемиолошку ситуацију у земљи и да сада због погоршања ситуације уводи рестриктивне мере. Међутим, они нису навели шта предлажу.

Како сазнајемо, главни мотив скупа јесте најава председника Србије Александра Вучића да ће од петка у 18.00 до понедељка у 5.00 бити уведен полицијски час због погоршања епидемиолошке ситуације.

Подсетимо, председник Вучић је вечерас на конференцији у згради Владе Србије рекао да ће бити уведен полицијски час за викенд. Он је додао да ће Кризни штаб за борбу против корона вируса донети одлуку да ли ће се мере односити само на Београд или на целу Србију.

Такође, најавио је да ће од сутра у главном граду бити забрањено свако јавно окупљање за више од пет људи било у отвореном или затовореном простору.

Због протеста, поједине улице су затворене за саобраћај, сазнаје „Блиц“.

Затворена је Таковска улица, затим потез од Теразија ка Скупштини, као и угао са Булеваром краља Александра око Скупштине.

– Због тога не иду тролејбуске линије 40, 41, затим аутобуске 24, 26, 27, 37, 58, као и ЕКО 1 – кажу из ГСП-а за „Блиц“.

Протест протиче без инцидената. На лицу места је и неколико полицијских аутомобила.

Како јавља „Блицов“ репортер са лица места, појединци из масе нису дозволили да прође чак ни санитет Хитне помоћи.

Извор: Блиц