Здравље

ПУТИНОВ ЛЕКАР УПОЗОРИО СРБЕ: Ево чега се треба чувати, ово нас највише убија!

Имуни систем је најважнији за здравље! Прво, све заразне болести потичу од лошег функционисања имуног система. Друго су алергијске болести, које су последица лошег функционисања имуног система. Треће су аутоимуне болести, готово све су резултат поремећаја у имунолошком систему

Овако имунолог и академик Богдан Владимирович Городиски, иначе члан медицинског тима председника Русије Владимира Путина, објашњава због чега је потребно сачувати здрав имунитет сваког организма.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У квантитативном смислу, то је од око 1.000 до 3.000 болести које зависе од имуног система. Ране не зарастају, јер ћелије не добију жељено наређење од лимфоцита, ове команде нису довољне, мрље депигментације или хиперпигментације на кожи такође су недостатак имунитета – објашњава Городиски, који је не тако давно одржао предавање у Суботици пред неколико десетина заинтересованих грађана.

Сви знамо да цео имунолошки систем, све ћелије нашег тела почињу из коштане сржи. Овде се налазе наши преци – матичне ћелије.

Городиски, који је на челу научног института при администрацији руског председника, истиче да наше ћелије живе само од 10 дана до 3 месеца, и непрестано се ажурирају и замењују, те да за живота синтетишемо око 12 тона ћелија и 30 тона микроба.

– Тамо где је централни орган имунолошког система, тимусна жлезда. Такође има хормоналну функцију, неки хормони овде сазревају и они стварају хормоне помоћу којих наша крвна зрнца сазревају. Тада улазе у крвоток и почињу да нас штите – од вируса, од микроба, а главна функција је заштита од свега осталог што уђе у организам, укључујући и од сопствених ћелија које су постале „ванземаљске“, злоћудне, требало би да све то идентификују, вршећи функцију имунолошког наџора над унутрашњим окружењем тела. Поправак тимуса омогуц́ава нам да обновимо ендокрини систем и периферну крв, где је имунолошки систем одговоран за све – објашњава Богдан Владимирович Городиски.

Постоје физичко и ментално здравље, који су, по мишљењу цењеног доктора, нераскидиво везани. Он истиче и да је медицина 21. века пред великим изазовом, јер постојећим методама не може да реши проблем дегенерације ћелија и убрзаног старења организма.

Неопходно је да користимо методе које ће тај процес преокренути у процес регенерације, обнављања организма.

Осим тога, други велики проблем, како каже руски академик, чине тихе и споре, готово неприметне инфекције, које многи не знају да имају. Баш оне могу да буду узрочник тешких обољења попут хроничног херпеса који временом доводи до мултипле склерозе.

– Велики проблем је утицај електромагнетних поља која нас окружују – наглашава др Городиски. –

Примера ради, трафостанице би требало да буду бар 1.500 метара од насеља, а оне се често налазе и на 50 метара. Њихов утицај на човека је озбиљан. Када мобилни приближимо уху штетно зрачење продире у мозак на дубини од шест до осам центиметара и искључује имуни и ендокрини систем организма.

Обичан компјутер зрачи осам типова зрачења који уништавају нервни систем и утичу на штитасту жлезду стварајући проблеме у организму. Ту су и станице мобилне телефоније, радио-апарати и телевизори, јер утичу на болести нервног система. Људи не размишљају о томе да често место на коме живе нарушава њихово здравље. Има много геопатогених зона.

Извор: Информер.рс/магазин.новости.рс