Русија

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ – Руси открили: Имамо опасно оружје за које нико није чуо – Сазнаће тек кад умру на бојном пољу

Русија поседује најнапредније оружје, од којих су нека толико јединствена да чак ни њихова имена нису широко доступна. Ово је рекао војни аналитичар, пуковник у пензији Виктор Баранец.

У Руској Федерацији приведен је крају тестирање инжењерског система даљинског минирања (ИСДМ). Систем је у стању да постави минска поља на удаљеност од 15 км, као и да одабере најефикаснију конфигурацију за „распршивање“ муниције уз одржавање пролаза за своје трупе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Као што је војни стручњак Виктор Баранец приметио, јединственост овог система лежи у способности брзог прикупљања информација о специфичним локацијама мина на одређеном пољу.

„Инсталиран је посебан систем препознавања: сада нема потребе за чепркањем, тражењем мапа минских поља, јер систем означава одређено место на којем се налази мина, нагазна мина и тако даље. Овај систем је релативно нов, и већ се сматра једним од најбољих на свету “, – рекао је стручњак.

ИСДМ је јасан пример чињенице да Руска Федерација поседује најнапредније оружје на свету.

Истовремено, Баранец се не слаже са констатацијом да руски војни развој нема аналога у иностранству.

По његовом мишљењу, постоје алтернативе, али су све оне по својим карактеристикама знатно инфериорније од руских система. Ово се односи и на хиперсоничне комплексе и систем ПВО С-500.

Једино што друге земље уопште нису успеле да понове је подводни дрон Посејдон.

„Имамо јединствено оружје које нико други нема и за које нико није чуо јер су класификовани као дубока тајна.

Непријатељ ће за њих знати тек када умре на бојном пољу “, резимирао је Баранец.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs