Србија

КРИЗНИ ШТАБ ДОНЕО НОВЕ МЕРЕ: Сви грађани од данас ово морају да поштују!

Фото: јутјуб

Градски штаб за ванредне ситуације у Новом Саду донео је на данашњој седници нове мере које за циљ имају спречавање ширења вируса корона, међу којима је прва обавезна употреба заштитних маски у свим затвореним просторима и одржавање физичке дистанце од минимум 1,5 метара.

Забрањено је окупљање више од 30 особа на јавним просторима и затвореном, али и отвореном простору, а изузетак од те мере представља могућност одржавања јавних културно-уметничких догађаја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Одржавање културно-уметничких догађаја организовано је тако да је дозвољено присуство највише 500 особа истовремено и то тако да свако друго место за седење буде слободно и уз обавезно ношење заштитних маски посетилаца, као и запослених који учествују у организацији догађаја.

Угоститељским објектима препорука је да тежиште делатности преусмере на отворени простор, односно башту, а ограничење радног времена за оне који немају баште је од 06.00 до 21.00 сата.

Када је реч о објектима са баштом, радно време у затвореном делу објекта је ограничено од 06.00 до 21.00, док у башти могу радити до 01.00 час после поноћи.

Трговине – тржни центри, хипермаркети, супермаркети, мини маркети… од данас могу да раде од 6.00 до 23.00 часа.

Коришћење купалишта „Штранд“ у Новом Саду организовано је на начин којим се обезбеђује безбедност корисника, а које подразумева ограничен број људи и поштовање мера заштите.

Путницима који не носе заштитне маске биће забрањен улазак у градска саобраћајна возила, а Градски штаб је прописао и да је обавезно мерење телесне температуре приликом уласка у објекте јавне намене, као и постављање средстава за дезинфекцију руку и дезобаријера испред улаза у објекте јавне намене.

На територији Града Новог Сада и даље је на снази забрана коришћења отворених и затворених базена, спа и велнес центара, са изузетком који се односи на спортске клубове у циљу одржавања континуитета у тренирању пливача и ватерполиста и припаднике Војске Србије у циљу обављања ронилачке обуке.

Извор: Новости.рс