Србија

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Уведене санкције: Ако не будете поштовали ово правило бићете жестоко кажњени!

У последње време Краљевчани су сведоци све чешће и масовније вожње електричних тротинета на улицама града, углавном тамо где су на снази забране кретања за одређене врсте возила у пешачким зонама, деловима насеља и трговима по којима је дозвољено искучивом кретање пешака.

Имајући у виду да се тротинети крећу великом брзином и представљају безбедносни ризик и да могу изазвати повреде, али и далеко веће последице, Саобраћајна инспекција Одељења за инспекцијске послове и Одељење комуналне полиције убудуће вршити појачан надзор над применом Одлуке техничком регулисању сабраћаја на територији града Краљева.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Упозоравамо родитеље малолетне деце, рођаке и друга пунолетна лица која, у име малолетника, уз личне исправе, изнајмљују електричне тротинете, да то чине на личну одговорност, имајући у виду да нису испоштоване никакве мере у погледу безбедности и заштите како лица која управљају тротинетом тако и случајних пролазника и пешака – наводи се у саопштењу.

У вези са тим Саобраћајна инспекција и Комунална полиција ће убудуће подносити прекршајне пријаве против прекршилаца Одлуке о техничком регулисању саобраћаја, при чему је за физичка лица запрећена казна од 5.000 до 75.000 динара.

Извор: РИНА