Србија

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ОБИЛАЗИ РАДОВЕ НА ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ! Његова порука одушевиће све грађане!

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић и патријарх српски Иринеј обилазе радове на унутрашњем уређењу Храма Светог Саве

Председник и патријарх почели су обилазак Храма у 11 сати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ваша светости, изгледаће невероватно – рекао је председник обраћајући се патријарху на почетку обиласка Храма. Рекао је да му патријарх није веровао да ће бити новца, али да му је обећао да ће се посао завршити.

– Нећемо се намучити и завршићемо – рекао је председник и додао да је поносан на све што је урађено у претходне три године.

Вучић подсећа да је читав Париз устао против грађења Ајфелове куле, а да је она данас најпосећенија туристичка дестинација.

– И нас су критиковали да све што радимо, радимо велико и мегаломански. Замислите да имамо мале снове… Али, увек је тако било – рекао је Вучић.

Иконостас ће, према речима председника, бити најлепши од свих у православном свету.

– Пособно сам поносан што се, после више од сто година, све ово завршава, и у време када сам председник. Једва чекам да нас због тога сви нападну, али иза нас морају да остану дела. Храм је важан, не само за вернике, већ и за свакога од нас. Овде је највећи мозаик у целом свету, који су радили највећи мајстори на свету. Све изгледа предивно и људи ће за два месеца моћи да се радују свом Храму – каже Вучић.

– Ово ће бити врхунац хришћанске уметности – рекао је патријарх.

Извор: Новости.рс