Регион

ОВО ЈЕ КРАЈ ЗА МИЛА! Сви Срби су ово чекали: Десило се нешто што Ђукановић није могао ни да замисли!

Небитно што је неко остао у бирачком списку, условно речено – на основу Закона, он нема могућност да гласа јер не испуњава тај најважнији тзв. резиденцијални услов. То је једна могућност коју криминална организација као што је ДПС злоупотребљава годинама. Ово је казао је на пресс конференцији народне коалиције „За будућност ЦГ“ посланички кандидат и потпредседник НСД, Славен Радуновић.

Он је истакао да је тачно да сви грађани који живе у иностранству не користе то право, тј. највећи број њих, иако има преко 50 000 уписаних на тај начин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У Црној Гори никад, осим на референдуму, није гласало преко 20 хиљада, углавном је то између 10 и 15 хиљада гласача. Овог пута – и због наше акције са тим у вези и због короне која је велики проблем јер од момента повратка морају провести 15 дана у самоизолацији и карантину – мислим да ће овај број бити сведен на минимум – рекао је Радуновић.

Комуникација са надлежнима у Луксембургу, Немачкој, Аустрији, Француској.

Он је нагласио да су у комуникацији са Министарствима спољних послова поменутих држава, али и са сва три дистрикта Луксембурга.

Сви су контактирани и обавештени, свима су достављени спискови људи који би могли да гласају на основу права које произилази из пребивалишта. Стога, уколико одлуче да ипак гласају – нека им онда у Црној Гори исплаћују социјална давања а не у Немачкој, или некој другој држави у којој живе – поручио је Радуновић.

Кад су у питању држављани Србије, Радуновић је казао да ће посебна пажња бити посвећена људима који имају пребивалише у општинама Тутин, Нови Пазар и у Херцеговини.

– Обећавам вам да ће свако име бити достављено властима ових држава – рекао је Радуновић.

 

 

 

 

 

Извор: Информер, Република