Регион

СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА СВЕ КОЈИ БИ НА ЛЕТОВАЊЕ: У Црну Гору и без ПЦР теста, након уступка Србије

Фото: Јутјуб

На српско-црногорској граници ни јуче ни данас није забележен већи број возила, иако српски грађани сада могу да улазе у Црну Гору уз негативан ПЦ тест не старији од 72 сата (или позитиван на антитела као знак да је особа прележала ковид-19), док црногорски држављани у Србију улазе без било каквог тестирања.

Како преносе „Вијести“, један од полицијских службеника у неформалном разговору је рекао новинарима овог листа „да су тестови унели мало забуне код путника, али да се то завршава у ходу и без прављења гужви“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Могло би се догодити да за неколико дана и Црна Гора укине обавезу поседовања теста за оне који долазе из Србије – рекао је овај службеник.

То би у овом реципроцитетном отварању граница некако било и за очекивати, с обзиром да се по броју заражених, 178 на 100.000 становника, Црногорци налазе дубоко у црвеној зони листе коју је направио Кризни штаб за борбу против ковида-19, формиран од Владе Србије.

До тада, четворочлана породица која се одлучи да оде на летовање у Црну Гору мораће да издвоји додатних 200 евра за тестирање.

Подсетимо, наредних дана требало би да буде потпуно нормализован и авио саобраћај између Србије и Црне Горе.

Извор: Блиц