Србија

МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ! Кризни штаб је одлучио да ПООШТРИ КАЖЊАВАЊЕ! Ево ко ће бити први на удару!

У Србији ће се почети са оштријим кажњавањем за непоштовање епидемиолошких мера, због чега ће Скупштина Србије већ на првој редовној седници усвојити измене одређених закона!

Тако би се убудуће неношење маски, у затвореним просторима, кажњавало са 5.000 динара, али на лицу места, без судског процеса као што је тренутно случај, сазнаје „Блиц“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кризни штаб данас, подсетимо, потпуно неочекивано, није донео ниједну одлуку о увођењу нових мера у борби против епидемије корона вируса, иако су јуче чланови тог тела најавили да ће једна од њих свакако бити увођење обавезног ПЦР теста за улазак у нашу земљу.

Након разматрања тренутне епидемиолошке ситуације у нашој земљи Кризни штаб је данас поручио да ће све досадашње мере у борби против корона вируса морати оштрије да се примењују.

– Овога пута нисмо донели нове мере, нити пооштравали постојеће, већ само инсистирамо да се мере поштују и да се све спроведе ригорозно – истакао је имунолог др Срђа Јанковић након седнице Кризног штаба и додао да се ради на правном оквиру.

Мандатна казна за неношење маски

Кризни штаб је данас, како сазнајемо, усвојио предлог који је разматран на претходној седници, а о чему је „Блиц“ већ писао, а то је да се изменама закона омогући прекршајно кажњавање за оне који не носе маске.

Наиме, како смо писалил, Скупштина Србије на првој следећој седници треба да усвоји измене и допуне Закона о прекршају, као и допуну Закона о заразним болестима, чиме би се кршење мере о ношењу маски сматрало прекшајем и кажњавало мандатном казном.

То значи да би се оне изрицале не лицу места, не би било судског процеса као што је сада, а како сазнајемо, казна би износила 5.000 динара.

Осим тога, Кризни штаб је данас поручио и да радне организације морају оштрије да спроводе постојеће мере против епидемије корона вируса.

Драстичан пораст броја заражених

Кризни штаб сазвао је данас хитну седницу због погоршане епидемиолошке ситуције. Јуче смо у Србији забележили рекордан број заражених од како се корона код нас појавила – за 24 часа чак 512 случајева!

Пре тога највише смо имали у самом пику другог талас корона вируса у Србији – 26. јула 467.

Епидемиолози упозоравају да је ситуација у Србији аларманта, а да се вирус највише преноси због славља, журки, весеља и непоштовања основних епидемилошких мера.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс