Србија

МЕТЕОРОЛОГ ОТКРИО! Ево каква нас зима чека, и када ће пасти снег!

Метеоролог Недељко Тодоровић рекао је да ће падавине трајати само данас, а да ће већ сутра бити топао дан са температуром и до 20 степени.

– Већ данас током преподнева очекује се делимични престанак, а до поподне, престаће да пада у целој Србији. Према подацима које имамо, ноћас од два сата пало је између 20 и 35 литара по метру. Ови подаци нам говоре да ће се испунити предвиђена количина падавина, а то је до 50 литара, и то јесте месечна количина падавина – рекао је Тодоровић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он истиче да постоји разлика између летњих и јесењих падавина.

– Ово су јесење падавине, и овде је ова количина падавина развучена на цео дан, некада и дан и по, а лети ту количину падавина имамо за пола сата или сат, као што је било летос у Београду – рекао је метеоролог за ТВ Прва.

Говорећи о прогнози за јесен, метеоролог је навео да ће сада потрајати ова кишна фаза, и да ћемо је опет видети у четвртак и петак.

– Ипак, биће далеко мање падавина и биће мало топлије. Крајем октобра почињу јутарњи мразеви и у нижим пределима, а крајем новембра или почетком децембра снег и у нижим пределима. Зима ће бити хладнија него прошла и са више снега – рекао је Тодоровић.

Сутра јутро свеже, током дана сунчано, до 20 степени

Иначе, сутра ће јутро бити свеже, понегде са краткотрајном маглом, а током дана преовлађиваће сунчано и топло време. Увече на југозападу, а током ноћи и у осталим крајевима пролазно наоблачење понегде са кишом.

Ветар слаб и умерен, западни и југозападни. Јутарња температура од 4 до седам степени, а највиша дневна од 16 до 20 степени. У току ноћи очекује се пролазно наоблачење са слабом кишом. У четвртак ће бити умерено до потпуно облачно и топло.

После подне на северу и западу, а до краја дана и током ноћи и у осталим крајевима јаче наоблачење са кишом. Затим променљиво облачно и свежије са температуром испод просека за ово доба године, а у петак и за дане викенда у централним и јузним крајевима местимично са кишом.

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Информер, Тањуг