Србија

НАЈНОВИЈЕ МЕРЕ СТУПИЛЕ НА СНАГУ У ОВОМ СРПСКОМ ГРАДУ: Све се затвара у 21 час

Најновије мере донете су за град Ваљево

Због повећаног броја нових случајева заразе корона вирусом, Штаб за ванредне ситуације града Ваљева донео је наредбу о скраћењу радног времена угоститељских објеката до 21 час.
Ово је, како је наглашено, једна од првих мера како би се спречило окупљање већег броја људи у затвореном простору у Ваљеву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Усвојен је и закључак да се појача комунална хигијена улица и јавних површина и објеката, те заједничких просторија у стамбеним зградама. Штаб за ванредне ситуације града Ваљева поновио је апел да се доследно примењују све мере за сузбијање вируса – ношење маски, држање дистанце, дезинфекција простора, избегавање окупљања било које врсте.

И у Крагујевцу тешко стање

Забрињавајуће је и у Крагујевцу, где је према последњем пресеку регистровано још 54 случаја корона вируса, што је дупло више у односу на јуче када је позитивно било 25 особа.

Поред ове „црне тројке“ још један град је забележио пораст броја новооболелих у односу на јуче. Тако је у Шапцу данас регистровано још 39 случајева, што је за 13 више него јуче када је било потврђено 26 позитивних налаза.

Град који протеклих дана уопште није био на овој листи је Пожаревац, где је према последњем пресеку регистровано 30 новооболелих.

Извор: srbijadanas.com