Регион

НОВЕ МЕРЕ УСЛЕД ПОВЕЋАЊА БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ: Кризни штаб хитно реаговао

Горан Черкез, помоћник министра здравства Федерације БиХ рекао је да су данас одржаној седници Кризног штаба донели упозорење за јавност имајући у виду убрзано ширење корона вируса.

– Између осталог, неопходно је избегавања било каквих скупова, окупљања. Припаднике треће доби позвали смо да не иду на места с пуно људи, када требају у продавницу да то раде у периоду од 11 до 13 часова, када је најмања гужва – рекао је Черкез.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додао је да су послали препоруке за увођење онлине наставе у кантонима где је тешка ситуација.

-Такође, родитељима је препорука да с децом избегавају ваннаставне активност – истакао је Черкез. Додао је како су донели захтеве према кантонима за анализирањем епидемиолошких наредби.

– Препорука је кантонима да на основу анализе епидемиолошке ситуације, на основу анализе расположивих здравствених капацитета и свега осталог што је битно у оваквој ситуацији, да почну доносити мере. То могу бити све могуће мере, од тога да се поштовају постојеће, до парцијалних, ограничавања кретања ако епидемиолози сматрају адекватном, забране верских скупова, боравка на отвореном и затвореном – нагласио је Черкез.

Извор: srbijadanas.com/Блиц