Србија

ТРАМП СТИЖЕ У СРБИЈУ? Огласио се Гренел и открио све!

Веома смо поносни на оно што смо урадили на приближавању Београда и Приштине у разговорима о економији, рекао је специјални изасланик америчког председника за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел у обраћању локалној српској заједници у организацији Републиканске странке из Милвокија и Иницијативе „Срби за Трампа 2020“

Гренел је пренео и поруку председника Доналда Трампа српској заједници у Висконсину да је споразум из Вашингтона био тежак и да су узбуђени због његове примене.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетио је на позив који је председник Србије Александар Вучић упутио Трампу да посети Београд.

– Председник је рекао ићи ћу, пошто победим на изборима ићи ћу као председник САД – пренео је Гренел.

Говорећи о односима Београда и Приштине он је рекао да су обе стране позване да се фокусирају на економију.

– Рекао сам обема странама да имамо пуно политичких тема за разговор и можемо да наставимо да се свађамо око симболике и политике још 20 година, али хајде да урадимо нешто што Трамп ради најбоље, а то је раст економије. Дајмо наду младим људима у региону да могу да остану ту, а не да иду у Мађарску или Немачку. Доведимо неке америчке, европске компаније на Балкан – казао је Гренел.

Он је рекао да је поносан и на то што се у Вашингтонским споразумом српска влада сложила око диверсификације у енергетици, наводећи да је то победа за САД, јер је до сада 100 одсто енергената у Србију долазило Русије.

– Поносни смо на наш рад за Косово и Србији и регион и не могу бити поноснији што сам дошао у српску салу у Висконсину – поручио је Гренел и позвао Србе да изађу на изборе и гласају за Трампа.

– Позивам вас да урадите нешто за председника, јер је он радио за вас – рекао је Гренел окупљеним Србима и закључио да је Америка сјајна земља која решава све проблеме.

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Косово онлине