Свет

Они су донели одлуку: „НЕМА УКИДАЊА МЕРА ДОК НЕ ДОЂЕ ВАКЦИНА“

Последњих седам дана у просеку бележе 14.091 новозаражених на дневном нивоу

Премијер Белгије Александер Де Кро упозорава да ће мере затварања земље остати на снази све до доласка вакцине против ковид-19.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Док не буде вакцине, мораћемо да се боримо са пандемијом много строже него што је то био случај током лета – поручио је Де Кро.

Он наглашава да ће и поред очекиваног побољшања ситуације у земљи мере за сузбијање корона вируса дугорочно остати на снази.

У Белгији су на снази полицијски час, затворене су све неесенцијалне продавнице, културни и спортски објекти, кафићи и ресторани, а рад на даљину је обавезан, као и ношење маски свуда на јавним површинама и избегавање физичких контаката.

Према последњим подацима белгијског Националног института за здравље, током претходне недеље број новоинфицираних пао је за 6 процената, што је први пад у бројкама још од јула.

Белгија у последњих седам дана у просеку бележи 14.091 новихозаражених на дневном нивоу док је на нивоу од 14 дана потврђено 1.774,4 инфекције на 100.000 становника што је пораст од 84 одсто у поређењу са две недеље пре.

Власти упозоравају да и поред почетног самњења броја инфицираних, број хоспитализација и даље расте и износи просечно 680 на дневном нивоу.

Број смртних случајева само у последња 24 сата је 205, а од почетка пандемије у Белгији је преминуло је 12,331 особа.

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг