Србија

ШОКАНТАН ПРИЗОР УСРЕД БЕОГРАДА: Полуголи људи на улици чекају „лек против короне“

Фото: Твитер принтскрин

Твитер данас обилази призор са Звездаре на коме се види гомила људи, од којих су већина мушкарци голи до паса, а ево о чему се ради. Фрапантан призор. Невероватно је да људи у 21. веку и даље верују у овакве ствари, али изгледа да је тако.

– На Звездари, људи ,до пола голи, чекају на ред код “ лекара“, који лечи од короне. Прска људе неком течношћу. Шта је са овим,народом ??? – пита се Твитераш који је слику и поставио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

Све се то одиграва у близини Цветкове пијаце, а они упућенији знају да се ред испред ове куће прави већ годинама. И то због веровања да ће бити излечени, а у кући не станује лекар.

Човек код кога долазе је извесни Мома и да наравно да је травар, а они који су долазили код њега на „третмане“ кажу да је његова метода таква да кува чорбу од неких трава и потом њоме премазује људе који долазе код њега због различитих здравствених тегоба, и то три пута у размаку од 15 минута. И људи на то пристају. Чак и чекају у реду.

Дакле, то је разлог због ког су у новембту голи до паса.

Они који долазе код њега кажу и да је званично радно време овог травара од шест ујутро до шест поподне, и то три дана у недељи, али будући да се за њега прочуло широм земље, често почиње са радом и у три изјутра како би сви стигли на ред. Људи често чекају ред и у оближњој кафани, јер се чека сатима, а Мома, кажу, у своју понуду не укључује и лечење од короне.

Како год, испред је у сваком моменту гомила људи, који по своју „чорбу здравља“ долазе, наравно без маски. Од чувања здравља ни њихог ни туђег у тој уличној гомили нема ништа.

Класично надрилекаство у Србији се изгледа још поштује и то у центру града.

Извор: Т.Г./zena.blic.rs