Србија

ВОЛЕО БИХ ДА ДАМ ЛИЧНУ ДОНАЦИЈУ! Вучић је одушевио целу нацију овим потезом!

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић обишао је „Српску кућу“ у Подгорици

Вучића је дочекао директор „Српске куће“ Емило Лабудовић , а потом су заједно обишли седиште институција и организација које су основане ради очувања културног и националног идентитета српског народа у Црној Гори, а за чију изградњу је Влада Србије издвојила 3,4 милиона евра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У делегацији Србије, уз председника Вучића у Подгорици су министри Небојша Стефановић, Ненад Поповић и Милорад Додик, члан председништва БиХ, а у „Српској кући“ су их дочекали лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и амбасадор Србије Владимир Божовић.

Вучић је представницима „Српске куће“ рекао да је задовољан како изгледа овај културни центар Срба у Црној Гори, и поновио још једном да ће Србија наставити да улаже још више у наше људе.

– Волео бих да дам личну донацију, у књигама. Могу да дам више од хиљаду књига из моје личне библиотеке – рекао је Вучић приликом обиласка „Српске куће“.

Након обиласка „Српске куће“ јавности се обратио Александар Вучић.

– Верујем да ћу садржајима у времену које долази ова кућа тек показати прави смисао. Верујем да ће још успешније да раде – рекао је Вучић.

Како каже, улагаће још више, то су додаје паре народа Србије и поклон српском народу у ЦГ,

– Ми са поносом чувамо наше име и презиме – рекао је Вучић.

Вучић је приликом обиласка рекао да Србија може и мора још много ствари да уради за „Српску кућу“ и заједницу Срба у Црној Гори, и додао да ће се то и догодити.

– Имам много књига, немам где више да их држим. Донираћу 300 својих књига и обезбедићу још 700 као поклон Републике Србије – рекао је Вучић.

После тога, председник Србије присуствоваће у 11.00 сати у Саборном храму Христовог васкрсења у Подгорици сахрани митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

 

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг