Србија

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Докторка упозорила: ОВА 3 ПАРАМЕТРА ПОКАЗУЈУ ДА ИМАТЕ ИНФЕКЦИЈУ! Ево колико смете да чекате ако имате температуру 39!

Корона вирус се у случајевима лакше клиничке слике лечи код куће, али уз надзор лекара.

Од почетне клиничке слике зависи колико често они пацијенти који су на кућном лечењу треба да контролишу крв. Докторка Ана Јеремић објашњава да уколико пацијент има параметре који су од значаја, висок це-ер-пе (ЦРП), ниске леукоците, лимфоците потребно је чешће радити крвну слику. То су параметри који показују да ли је реч о бактеријској или вирусној инфекцији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ко год има неку недоумицу што се тиче свога здравља може да се јави у амбуланту и добије адекватне информације. Наравно, ако жели да избегне ред у Дому здравља може то да уради приватно али ако му је лекар рекао. Нико не треба да се лечи на своју руку. Постоји адекватно медицинско особље које му може дати савет“, саветује докторка из ковид амбуланте на Вождовцу.

Ако неко има јако високу температуру 39, 40, јак бол у грудима, ако кашље три дана је сасвим довољно да сачека да дође у амбуланту. Ако су у питању блажи симптоми, температура која варира између нормалне температуре и благо повишене, ако су симптоми кашаљ и гребање у грлу, губитак чула мириса то су знаци да ипак може да се сачека та три дана а можда и дуже, објашњава др Јеремић.

Додаје да досадашња искуства показују да деца углавном имају блаже симптоме али може се десити да се развије и тежа клиничка слика па је потребна хоспитализација.

Докторка каже да треба пратити симптоме. Ако је то пролонгирана температура, када дете неће да једе и пије, уколико су школска деца у питању она ће се пожалити и рећи ће шта осећају.

 

 

 

 

 

 

Извор: РТС