Србија

СНАЖНА ПОРУКА ДР НЕСТОРОВИЋА ЗА 2021! Срби угасите телевизију и не гуглајте о корони

Фото: Јутјуб

Иако је формално у пензији већ три месеца, најпознатији дечји пулмолог у Србији проф. др Бранимир Несторовић и даље пружа медицинску помоћ малишанима, а својом спонтаношћу и бритким језиком свакодневно осваја широке масе.

У разговору за штампано издање Објектива др Несторовић наводи да му прија када му пацијенти кажу да је „народски” лекар, али не крије и да је последњих месеци постао миљеник жена. Многе му пишу на друштвеним мрежама, а има и оних које су дошле до његовог броја телефона, па му често стижу и поруке непристојне садржине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Откад сте постали најпопуларнији лекар у Србији, ко с вама највише контактира?

,,Жене ми се више јављају, емпатичније су. Свашта је било, чак и прошења. Једна жена је звала моју супругу и питала је у каквим смо односима. Рекла јој је да ће је лично заменити ако се којим случајем разводимо”.

Ма, опште лудило! Добијам и непристојне понуде, има их колико хоћете. Нуде се на све стране.”

Како проводите пензионерске дане?

,,Проводим се фантастично, цео дан радим. Мала шала! Бар не устајем ујутру рано, и то ми је супер. Имам времена да на миру попијем кафу, доручкујем, прелистам новине, одем на пијацу у мом Обреновцу и истрачарим с добрим људима. А пензија ми је добра, заиста. Да сам знао да је овако лепо, отишао бих и раније”.

Шта за вас представља извор позитивне енергије?

,,Људи поред мене и око мене. Сад кад сам у пензији, више сам код куће, то ме испуњава. Кад се враћам из града, уђем у двориште, а моје куче скочи на мене и мази се са мном. Кад устанем ујутру, чујем птичице, не чујем аутомобиле и тенкове под прозором, не видим будале на улицама кад идем на посао и нико ми не труби да ме отера тамо где не треба. То је позитивна енергија. Ипак, и мени понекад нестане осмех с лица. Недавно ми је преминуо таст и то ме је јако погодило”.

Да ли је тајна у исхрани или животу поред Саве у Обреновцу?

,,Само шетња, верујте ми на реч. Свуда идем пешке кад сам у Обреновцу. Сад сам дошао колима у Београд. Смара ме кад морам да возим, некако ми се смучила вожња”

Чему би Срби требало да се окрену у 2021. години?

,,Да не гледају телевизију и гуглају о корони. Да се посвете себи и живе живот пуним плућима. Корона ће да прође, баш је и једна позната руска вирусолошкиња претходних дана причала да ће ковид-19 до пролећа сигурно проћи, 1. април је датум који се потенцира, и ја се надам да ће тако и бити”.

Да ли се чујете с било којим чланом кризног штаба?

,,Са оним људима које сам лично познавао и пре епидемије и даље сам у коректним односима. Не коментаришем ничије поступке. Неслагање које се изразило између појединаца и мене није личне природе. Све је ово посао”.

Који је ваш став и савет онима који су прележали ковид-19 кад је вођење љубави у питању?

,,Ако се осећате добро, ко ће вам забранити да будете интимни са својим партнером? Радите онако како мислите и осећате да треба. Наравно, све има своју дозу и умереност”.

Извор: Објектив