Србија

Српски пулмолог тврди: У Србији најмање људи умире од короне, више их умире од много горих чињеница

Пулмолог Дејан Жујовић је открио нове податке о вештачком вирусу, али и фрапантне податке о томе да је приватизован водовод у Србији односно да приватне фирме контролишу хлорисање и квалитет водовода, као и да је водећи узрок смртности у Србији веома нездрав ваздух.

„Колико неко мора неко да буде глуп и наиван да поверује у причу о шишмишу и корони. Ова ствар је сигурно направљена, али нису Кинези једини који то раде, сигуран сам да раде и Бајденови, Пакистан, Индија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иста је прича као са нуклеарним наоружањем. То све треба укинути. Шта значи то плашење једни других да ћемо да се поубијамо? Свет се после короне никад више неће вратити у нормалу јер је тренд губотак слободе.

То је глобална политика, а 11. септембра смо изгубили слободу. Пристали да нас прислушкују, да нас изувају и гурају чудне штапиће у анус на аеродромима, да може само 100 мл течности у личном пртљагу, а у коферу може и 20 литара, која је ту логика?!

Сваки властодрћжац у свакој земљи гледа сада да себи нађе простор и окористи се. Ми смо овде и даље примитивни, па се у Србији цела прича врти око новца, а у Америци је то ограничење личне слободе, наметање политичке коректности и најгорих облика понашања као прихватљивих, као и мењане психе савременог Американца који је данас много глупљи и сиромашнији са мање перспективе него 1960, године. Али, такав пристаје на то јер је изашао нови Ајфон 12. Добро дошли на планету мајмуна!“

Жујовић је као лекар и пулмолог посебно забринут за енормно загађен ваздух канцероигеним састојцима који коси животе више од било ког вируса.

„Од 10 људи који добију карцином плућа, један од најчешћих карцинома у Србији, један добија само због лошег квалитета ваздуха. Свако осмо дете које има астму је добило због ваздуха који дише, а не генетски јер су мама и тата астматичари.

Од четворо деце до 5 година који имају неку респираторну компликацију попут бронхитиса или синузитиса, најмање једно је добило од лошег ваздуха. Чак 20 одсто смртних исхода у Ваљеву и Ужицу су директне последице загађења ваздуха.

То је СЗО у публикацији закључила још пре неколико година и писала нашем Министарству за екологију. Значи сваки пети преминули у Ваљеву и Ужицу је умро због загађења ваздуха.

Од 100 умрлих у Србији, њих 56 умре од кардиоваскуларних обољења, а на почетку 20. века је умирало 15, а онда смо свињску маст заменили уљем, променили исхрану, загадили ваздух? Најгори смо у Европи, карциноми нам чине 20 одсто, дијабетес и хринична упала плућа по 4 одсто узрока смрти, саобраћајке 5 одсто. Већину тих ствари можеш да првенираш и спречиш“.

„Ми више немамо ваздух јер је загађен и нездрав, немамо ни воду јер су сва тела која врше хлоризацију и контролу свих водовода у Србији приватизована! Приватник одређује квалитет воде. Прошлог лета смо имали епидемију стомачног вируса у Београду јер је фирма која треба да ради хлоризацију воде заказала неколико дана.

Под микроскопом смо уочили бројне бактерије у води попут ешерихије коли, а оне не смеју да буду присутне ни у најмањем проценту! Јел нормално да приватници уђу у наше водоводе?! Протераће нас у резервате, да живимо као гмизавци.

Та прича је почела пре 2010. године када је донет план приватизације воводода. Напредњаци су само наставили. Луди морају да схвате важност здраве животне средине, ваздуха и воде.

У Краљеву на пример сиромашни људи кујупују најлонске џакове пуне истрошене гардеробе и обуће за 200 динара, па то ложе уместо пелета.

То не производи чађ него канцерогене супстанце, а чак 60 одсто становништва у Србији се греје на угаљ и дрва. Некад смо користили кокс, грумен, а сада се убацује лопатама прашина пуна свега и свачега. Срби бацају џакове са ђубретом поред путева, у реке и потоке.

Није само држава крива, има нешто и у нашем менталитету. Све моје колеге из екс Југославије ми кажу да је овде много прљаво. Морамо да очистимо прво своје двориште“, апеловао је доктор.

 

 

 

 

 

 

Извор: Србин.инфо