Србија

ТРКАЛИ СЕ, ПА УБИЛИ БЕБУ: Један од возача био дрогиран када се десила саобраћајка у којој је погинуо дечак стар 8 месеци

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

ОСНОВНО јавно тужилаштво у Зајечару окончало је доказни поступак, из кога, на основу саобраћајно-техничког вештачења, произилази да су се 28. марта ове године М.М. (36), из Неготина,и његов пријатељ из Ђ.Д. (25), из неготинског Штубика, тркали аутомобилима и изавали судар у коме је у ‘’пежоу 106’’ – погинула беба стара осам месеци – и то на истом месту где су несрећном детету, пре две године, у саобраћајној несрећи погинули деда по мајци З.А. (55), баба Д.А. и рођени стриц И.А. (22), сви из зајечарског села Грљан.

– Тужилаштво ће на основу овог налаза базирати оптужни предлог – казао нам је Славиша Димитријевић, тужилац у зајечарском ОЈТ. – Поред тога, у крви М.М. пронађени су и трагови опојне дроге амфетамин, док је Ђ.Д. био „чист“. За ово кривично дело предвиђена је казна до осам година затвора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, отац осмомесечне бебе је код моста возио брзином од 70 километара на час, када се нашао у сендвичу између “пежоа 307” и “цитроена ц4”, која су се кретала из правца Неготина ка Зајечару. Мада се одмах претпостављало да су се М.М. и Ђ.Д. тркали, они то негирају.

Не могу, међутим, да порекну да су на том месту, како је доказано, иако је ограничење 80 километара на час, возили брзином од 120 километара на сату, као да су на ауто-путу.

– Изашао сам из аута, дрћећи се за главу, и питао их – „Па, шта учинисте људ“ – једва нам је тада казао бебин отац.

– Мој син је одмах пребачен у Здравствени центар у Зајечару, где је подлегао повредама. Погинуо је на истом месту где су страдали и његови баба, деда и стриц.

Извор: Новости