Србија

Огласио се и он! ЂАВО ЋЕ ДОЋИ ПО СВОЈЕ НА КОСОВУ, АЛИ И У ЦРНОЈ ГОРИ: Чанак у емисији уживо шокирао НАЦИЈУ!

Он је изнео своје виђење тренутне косовске кризе. Чанак је у свом маниру објаснио зашто није за „звецкање“ оружјем и демонстрацију силе са обе стране. О свим административним забранама које су дошле са косовске стране он је рекао:

– Ја сам са Косова преко Албаније ушао у Црну Гору преко личне карте. Тај проток људи из региона на граничним прелазима на тај начин функционише, лично сам се уверио и то ништа није спорно. Оно што је спорно су ти неки договори који се нису испоштовали и то сада долази на наплату. Шта је иза тога? Постоји једна школа мишљења. То је већинско мишљење и код власти и опозиције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

О опозицији

– Овде нема опозиције јер смо сведени на причу о персоналним решењима. Овде се чека смена па да власт само падне опозицији у крило. Велики део „патриотске“ опозиције заправо није никаква опозиција. Они се само такмиче ко ће бити нови „Ивица Дачић“. Ко се ту принципијелно односи према Косову?

– Лично мислим да је главна порука Берлина да нема промена граница. Националност представља држављанство, а не етничку припадност. Када то схватимо све ће бити другачије.

– Из компликованих ситуација нема једноставних излаза. Свако ко помисли на било какву примену силе, имаће великих проблема. Треба имати у виду да су следећи месец избори на КиМ. Курти се јуначи пред изборе који ће се одржати следећег месеца. Њему се највише на Косову замера што је постао нови Тачи у најнегативнијем контексту. Ово је све део предизборне кампање. Проблем је у томе да од свог тог звецкања оружја довољно је да само једном човеку попусте живци и да све то оде дођавола. То више нико не би могао да контролише. Са тим стварима се не сме играти! Ђаво ће доћи по своје на Косову, а и у Црној Гори. И сад долазе избори и на тим изборима ће нападати Куртија да је сувише мек и да није довољно одлучан према Србији. Ти покушаји да се било шта реши силом овог тренутка никако није паметно -рекао је Ненад Чанак.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/Happy