Русија

ПОЧИЊЕ! Путин је потписао

У војну службу руских држављана позивају се мушкарци узраста од 18 до 30 година који нису у резервном саставу и који подлежу регрутацији у војну службу

Председник Русије Владимир Путин потписао је указ о пролећној регрутацији у оружане снаге од 1. априла до 15. јула, наводи се у документи на интернетској страници Кремља у недељу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Руководећи се савезним законима од 31. маја 1996. бр. 61-ФЗ ‘О одбрани’ и од 28. марта 1998. бр. 33-ФЗ ‘О војној дужности и војној служби’, одлучујем: 1. Да се ​​регрутација изврши од 1. априла до 15. јула 2024. за војну службу руских држављана узраста од 18 до 30 година који нису у резервном саставу и који подлежу регрутацији у војну службу у складу са Федералним законом бр. 53-ФЗ, у броју од 150.000 људи“, пише у указу, преносе „РИА Новости“.

Документом је прописано отпуштање војника, морнара, наредника и предводника којима је истекао војни рок.

Влади, органима извршне власти конститутивних субјеката и војној комисији поверено је да обезбеђују спровођење послова у вези са регрутацијом.

Регрутација ће се обавити у свим регионима Русије, са изузетком појединих делова крајњег севера и одређених локалитета који су у близини.

Владимир Цимљански, заменик начелника Главне организационо-мобилизационе управе Генералштаба, појаснио је да војни обвезници неће бити упућивани на локације јединица Оружаних снага Русије у новим регионима, нити за учешће у специјалној војној операцији.

Од 16. априла почиње са радом директна телефонска линија Генералштаба за сва питања у вези са регрутацијом.

Извор: РИА