Србија

Ударно! БРНАБИЋКА, ДАРИЈА И КОН ПРИМИЛИ ВАКЦИНУ ПРОТИВ КОРОНЕ! Ево шта је премијерка поручила грађанима!

Фото: Јутјуб

Премијерка Ана Брнабић, министарка Дарија Кисић Тепавчевић и епидемиолог Предраг Кон данас су примили Фајзерову вакцину. Вакцинација је обављена у институту Торлак

Вакцину је прва у Србији примила Ана Брнабић, што је чини првим европским премијером који се вакцинисао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За премијерком је вакцину примила министарка за рад, запошљавање и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић.

Потом је вакцину примио епидемиолог Предраг Кон.

Вакцину су данас примили и епидемиолог и начелница Одељења за превенцију и контролу болничких инфекција ВМА проф. др Весна Шуљагић, као и академик Предраг Пешко, професор универзитета у Београду и Хајделбергу и редовни члан САНУ.

Поред њих први грађани, корисници домова за старе у Београду и Новом Саду од 11 сати данас биће такође подвргнути вакцинацији.

Након вакцинације, грађанима Србије су се обратили доктор Предраг Кон, министарка Дарија Кисић Тепавчеви, а потом и министарка Ана Брнабић.

– Била ми је част да ово урадим за своју земљу. Нећемо се зауставити док не зауставимо корону. Молим све грађане да ово не схватају као да је борба готова – рекла је Брнабић.

Подсетимо, министарка Дарија рекла је раније јутрос да се осећа поносно јер је Србија успела да набави вакцину међу првима у свету.

Како је рекла, она ће се вакцинисати пре свих њих да би показала своје мишљење о томе колико је вакцина ефикасна и безбедна.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс