loading...
Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ: Сутра почиње исплата, стижу динари

Пореска управа је објавила списак од 12.037 предузећа која су остварила право на помоћ државе.

Исплата још једне минималне зараде у износу од 30.367 динара за запослене у туризму и угоститељству почиње сутра, потврђено је у Министарству финансија.

Реч је о секторској подршци у износу од две милијарде динара која ће бити исплаћена из републичког буџета за 72.500 запослених у туристичким агенцијама, рент-а-кар фирмама, угоститељским објектима и хотелима.

Из Министарства финансија су раније рекли да ће та додатна финансијска подршка значити запосленима у овом сектору који су због пандемије корона вируса највише угрожени.

– Ово је шести по реду минималац који добијају запослени у овим секторима у Србији, што значи да је пола пословне године у овим предузећима држава покрила исплатом зарада – подсећају из министарства.

Истакнуто је и да је Пореска управа објавила списак од 12.037 предузећа која су остварила право на помоћ државе.

На списку се налазе фирме из области угоститељске и туристичке привреде.

Предузећима ће новац бити уплаћен на посебне наменске рачуне које Управа за трезор отвора за ову сврху.

Како је речено, процедура за исплату је поједностављена, тако да је потребан само један долазак овлашћеног лица привредног субјекта у надлежну филијалу Управе за трезор.

Из министарства су подсетили да су претходно исплаћене субвенције хотелијерима у износу од 350 евра по индивидуалном лежају и 150 евра по смештајној јединици, за шта је издвојено 1,2 милијарде динара.

Напоменуто је да ће ће укупна издвајања државе од почетка године за подршку привреди достићи шест милијарди евра, односно око 700 милијарди динара, као и да је то једна од највећих пакета подршке у региону.

Извор: Танјуг